Η δολοφονία του γιου τους Άλκη έχει σοκάρει το πανελλήνιο αλλά και η στάση των γονιών και η γενναιότητα με την οποία αντιμετωπίζουν την τραγική απώλεια είναι συγκλονιστική.

Οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη μίλησαν την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και έστειλαν το δικό τους μήνυμα ενότητας τονίζοντας ότι θέλουν αυτό το τραγικό γεγονός να είναι το τελευταίο και να μην επαναληφθούν τέτοια δυσάρεστα περιστατικά.

«Βγήκα να δώσω ένα μήνυμα για όλη την Ελλάδα. Το άσχημο αυτό γεγονός θα το δούνε στα δικαστήρια, εκεί θα δοθεί η λύση. Θέλουμε να δούμε μια κάθαρση από αυτά τα άσχημα γεγονότα που γίνονται τα τελευταία χρόνια. Θέλω να κάνω έκκληση για κάποιους που θέλουν να εκδηλώσουν την συμπαράστασή τους έξω από τα δικαστήρια και φώναζαν εναντίον των υπόπτων. Πρέπει να φερθούμε πολιτισμένα, σκεπτόμενα, όχι να βγαίνουμε και να φωνάζουμε, να αφήσουμε τη δικαιοσύνη και την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της», είπε ο κ. Άρης Καμπανός, πατέρας του αδικοχαμένου νέου.

«Ο Άλκης ήταν παιδί που δεν μάλωνε. Όταν θύμωνα προσπαθούσε να με συνεφέρει. Δε θέλω να μιλάω για τον Άλκη. Ρωτήστε τις παρέες του, τον κόσμο. Ό,τι είχα να πω για τον Άλκη και για εμάς, το είπα. Ήθελα να στείλω ένα μήνυμα να σταματήσει αυτός ο εμφύλιος πόλεμος. Χάνουμε ανθρώπινες ζωές», συνέχισε ο ίδιος.

«Με έχει συγκλονίσει ότι το σημείο της δολοφονίας είναι απέναντι από σχολικό συγκρότημα. Πώς είναι δυνατόν τα παιδιά αυτά να νιώσουν ασφάλεια; Το συγκρότημα είναι σημείο αναφοράς για τους μαθητές. Θα πω ακριβώς τα ίδια με τον σύζυγο. Πάω στον αγώνα, στον αθλητισμό, για να ζήσω τη χαρά του αθλητισμού, όχι για να σκοτωθώ και να σκοτώσω. Από την οικογένεια, το θεό, τη συμπαράσταση του κόσμου αντλώ δύναμη. Να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Αυτό ζητάω από εδώ και πέρα», είπε από την πλευρά της η μητέρα του Άλκη, κ. Μελίνα Κακουλίδου.

«Ένα κομμάτι που με κράτησε τα βράδια που δεν κοιμόμουν, είναι ότι σκεφτόμουν ότι η θυσία του παιδιού μου πρέπει να αποτελέσει το τελευταίο τέτοιο γεγονός», σημείωσε κλείνοντας ο πατέρας του Άλκη.