Συγκρατημένα αισιόδοξοι είναι οι γιατροί του Βενιζελείου νοσοκομείου για την υγεία της 36χρονης Ρωσίδας τουρίστριας που υπέστη ανακοπή μετά τον κεραυνό που έπεσε πάνω σε δέντρο στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού.

Η γυναίκα, που είχε πάει  για διακοπές στο Ηράκλειο μαζί με το σύζυγο και το ανήλικο παιδί της, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα.

«Η 36χρονη γυναίκα υπέστη ανακοπή και εισήχθη χθες στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η πρόγνωση για την εξέλιξη της κατάστασής της θεωρείται ικανοποιητική παρά την βαρύτητα με την οποία είχε εισαχθεί», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο διοικητής ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου Νίκος Χαριτάκης.

Πλέον τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην αξονική τομογραφία η οποία και αναμένεται να δείξει αν έχουν προκληθεί στην 36χρονη τουρίστρια εγκεφαλικές βλάβες.

«Η 36χρνη γυναίκα μετά την ανακοπή, νοσηλεύεται στην Εντατική σε κρίσιμη κατάσταση. Είναι σε καταστολή και περιμένουμε να συμπληρώσουμε τις 48 ώρες περίπου για να δούμε με μία αξονική τομογραφία εγκεφάλου εάν υπάρχουν εγκεφαλικές βλάβες. Είναι θετική η ανταπόκριση της γυναίκας καθώς έχουν αποκατασταθεί οι οργανικές της λειτουργίες και φαίνεται ότι εάν δεν έχει υποστεί μόνιμες εγκεφαλικές βλάβες, υπάρχει πιθανότητα να έχουμε αίσιο τέλος», υπογράμμισε ο διευθυντής της ΜΕΘ Βενιζελείου, Ανέστης Κιούλπαλης.

Τέσσερις είναι τελικά οι τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του Ηρακλείου από τα συνολικά 17 άτομα που διακομίστηκαν εκεί. Από αυτά, μία γυναίκα παρουσιάζει καρδιακό πρόβλημα εξαιτίας της ηλεκτρικής εκκένωσης του κεραυνού ενώ οι υπόλοιποι φέρουν εγκαύματα στα άκρα και το κεφάλι. Αυτοί οι ασθενείς θα περιποιηθούν, θα πάρουν την σχετική θεραπεία και σύντομα θα εξέλθουν από το νοσοκομείο», τονίζει ο κ. Χαριτάκης.