Η νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μέχρι και την Πέμπτη (03/02/2022) μπορεί να είναι η πολλοστή στη σειρά τον τελευταίο έναν μήνα, παρόλα αυτά είναι στο πλαίσιο του συνηθισμένου, αν και το κοινό θα πρέπει να είναι προσεχτικό όσον αφορά τουλάχιστον τις βροχοπτώσεις. Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός μας έδωσε τα χαρακτηριστικά αυτής της κακοκαιρίας:

«Βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα επηρεάσει μέχρι και την Πέμπτη ολόκληρη τη χώρα. Θα έχουμε βροχές στα πεδινά και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Χιονοπτώσεις θα έχουμε και στα πεδινά της Θράκης. Ακόμα, θα έχουμε καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κυρίως σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα και σε όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Θα πνέουν θυελλώδεις νοτιάδες, νοτιοδυτικοί άνεμοι οι οποίοι θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ και σταδιακά τις επόμενες μέρες θα γυρίσουν σε βορειάδες με την ίδια ένταση. Πρόκειται για μια κακοκαιρία με έντονα φαινόμενα, αλλά τοπικά».

Νέα κακοκαιρία στο τέλος της εβδομάδας

Τι θα συμβεί στην Αττική και πότε αναμένουμε βελτίωση

«Στην Αττική θα έχουμε σήμερα και αύριο βροχές. Τις πρωινές ώρες σήμερα θα είναι ασθενείς αλλά από το μεσημέρι και μετά θα είναι ισχυρότερες και θα κάνουν την εμφάνισή τους σε όλο το λεκανοπέδιο. Στην Αττική θα βρέχει σχεδόν μέχρι αύριο το μεσημέρι σε μια κατάσταση “άνοιξε-κλείσε”.

Τάσος Αρνιακός
Τάσος Αρνιακός

Βελτίωση περιμένουμε από την Πέμπτη και μετά. Ο υδράργυρος σήμερα θα είναι στους 16 με 17 βαθμούς κελσίου ενώ θα επικρατούν οι νοτιάδες. Αύριο όμως θα πέσουν οι θερμοκρασίες κατά 4 βαθμούς. Την Πέμπτη και την Παρασκευή όπου θα επικρατούν και οι βορειάδες θα σημειωθεί μια μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και θα είμαστε στους 12 βαθμούς κελσίου. Να σημειώσω πάντως, ότι πρόκειται για μια κακοκαιρία, η οποία δεν ονοματίστηκε αφού είναι μια τυπική χειμωνιάτικη κακοκαιρία. Λόγω βροχών όμως χρειάζεται μια προσοχή από τους πολίτες».