Το «Φως στο Τούνελ» παρουσίασε νέα στοιχεία για την υπόθεση του θανάτου του Τζόις – Τίμοθι Ράντοτσικ, στον Πειραιά. Η μαρτυρία μιας γυναίκας από το εξωτερικό, φέρεται να έχει στοιχεία που μπορούν να διαλευκάνουν το μυστήριο. Έπειτα από 17 μήνες τα νέα δεδομένα θεωρείται πιθανό να είναι υπόθεση δολοφονίας.

Η μάρτυς μίλησε στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega και είπε: «Ένας Γάλλος που διέμενε στο πανδοχείο, όπου διέμενα κι εγώ πριν φύγω, μου έστειλε μήνυμα, ήρθε και με ρώτησε αν μπορεί να μου εκμυστηρευθεί κάτι. Μου είπε “Νομίζω ξέρω ποιος το έχει κάνει”. Στη συνέχεια μου είπε την παρακάτω ιστορία. Δε θυμάμαι αν ήταν το βράδυ της εξαφάνισης ή μετά. Ο ίδιος ήταν μόνος του στην παραλία και άκουσε κάτι ουρλιαχτά από το εγκαταλελειμμένο κτίριο. Μετά τα ουρλιαχτά ένας άλλος Γάλλος που έμενε εκεί στο πανδοχείο, πέρασε από την παραλία κρατώντας ένα ξύλο. Προσπαθούσε να φανεί ήρεμος, αλλά δεν ήταν. Μάλιστα ο Γάλλος με το κομμάτι του ξύλου στα χέρια, κατάγεται από την ίδια κωμόπολη με τον Τζόις. Ήθελα να πάω στην αστυνομία αλλά μία φίλη μου, μού είπε να μιλήσω στην εκπομπή σας».

Στην εκπομπή, δε, αναφέρθηκε πως το θύμα βρήκε την δύναμη να χαράξει πολλά μηνύματα στα τοιχώματα του πηγαδιού όπου τον είχαν πετάξει μέσα. Κλεισμένος και αβοήθητος για οκτώ ημέρες, με μία πέτρα στο χέρι έγραψε την ημερομηνία, τον κωδικό pin του κινητού τηλεφώνου του, τα ονόματα της οικογένειάς του και ακόμη ένα – το οποίο δεν αποκαλύφθηκε – και δίπλα του χάραξε τη φράση «με είδε».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζόις – Τίμοθι Ράντοτσικ βρέθηκε νεκρός μέσα σε ένα πηγάδι, κοντά στην περιοχή του πανδοχείου όπου έμενε. Ο θάνατός του ήταν μαρτυρικός, καθώς κάποιος ή κάποιοι τον πέταψαν μέσα και πέθανε από έλλειψη νερού και φαγητού.

H αγωνία, πάντως, δεν έχει τέλος για την οικογένεια του Γάλλου χορευτή. «Τι άλλο θα δούμε Χριστέ μου;» αναρωτήθηκε η Αγγελική Νικολούλη για το μήνυμα που έφτασε στο κινητό του δικηγόρου της οικογένειας του άτυχου Τζόις.