Μια νέα καταγγελία μιας 40χρονης γυναίκας για σεξουαλική παρενόχληση από τον ιερέα που προφυλακίστηκε για βιασμό ανήλικης στα Κάτω Πατήσια έρχεται στο φως. Η γυναίκα περιγράφει στην εκπομπή του Star, «Αλήθειες με τη Ζήνα» πώς αποφάσισε να συνατήσει τον κληρικό για να εξομολογηθεί, και πώς αυτός της μίλησε χυδαία, τη ρωτούσε ανάρμοστα πράγματα και της πρότεινε να βρεθούν βράδυ.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει, ο ιερέας φέρεται να της έλεγε ό,τι πρέπει να κάνει αυτά που της λέει, και να είναι υπάκουη, αλλά και να τον εμπιστεύεται απόλυτα.

«Αντιμετώπιζα διάφορα προβλήματα εκείνο το διάστημα, καθότι είχα χάσει και τον μπαμπά μου, είχα πάθει κατάθλιψη και έψαχνα έναν πνευματικό για να με βοηθήσω να ξεφύγω από τον κυκεώνα της κατάθλιψης που είχα πέσει. Όταν πήγα στην εκκλησία, γνώρισα τον ιερέα, μου μίλησε πολύ γλυκά, τον είδα καλό άνθρωπο και κανονίσαμε να συναντηθούμε. Πάω στην εκκλησία και μόλις μπήκαμε στο δωματιάκι που κάνει την εξομολόγηση ξεκίνησα να του λέω τα προβλήματά μου. Στην αρχή μου μίλαγε για το Θεό. Τώρα μη φοβάσαι που είσαι μαζί μου, να με εμπιστευεσαι απόλυτα και ό,τι σου πω να κάνεις. Ήταν πολύ χειριστικός, τον έβλεπα που κοιτούσε περίργεα με ένα ύφος όπως φλερτάρουν οι άνδρες μια γυναίκα» λέει η 40χρονη.

«Άρχισε να με ρωτάει πώς τα πάω με τον άνδρα μου ερωτικά αν συνευρισκόμαστε, αν είμαι ικανοποιημένη, αν υπάρχει χημεία, και τον ρωτάω “έχει αυτό καμία σχέση με την εξομολόγηση που κάνουμε;”. Και μου λέει φυσικά, πρέπει να τα λέμε όλα, δεν είναι κακό, μην αισθάνεσαι άσχημα, πρέπει να απελευθερωθείς εδώ μαζί μου, είμαστε στον οίκο του Θεού, κι αν θες να συνεχίσεις και να μπεις στον δρόμο του Θεού πρέπει να με εμπιστεύσεσαι απόλυτα και να κάνεις υπακοή σε ό,τι σου λέω. Μιλούσε χυδαία, να παρευρεθούμε και με άλλα άτομα, εκτός από τον άνδρα μου, είχα πάθει τέτοιο σοκ, ντράπηκα. Μου λέει γιατί ντρέπεσαι, μα λεω είναι πράγματα αυτά που με ρωτάτε, είναι δυνατόν, υπάρχει εξομολόγηση τέτοιου τύπου;».

«Δεν θα τα πεις πουθενά»

«Φυσικά, μου λέει, και αν θες να συνεχίσουμε μαζί, καταρχάς αυτά που συζητάμε, δεν θα τα πεις πουθενά. Μένουν αποκλειστικά εδώ, θα κάνεις υπακοή σε ό,τι σου λέω, γιατί αν δεν κάνεις υπακοή τίποτα δεν πρόκειται να πάει καλά. Μου είπε πράγματα πολύ χειρότερα, που δεν μπορώ να πω, δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τα λόγια του».

Όταν έφυγα και πήγα στη δουλειά, το είπα σε όλους τους πελάτες, για να ζητήσω βοήθεια, γιατί δεν ήξερα τι να κάνω. “Παιδιά μου την έπεσε ο ιερέας” έλεγα, και γελάγανε. Φοβήθηκα να κάνω καταγγελία, γιατί το σκέφτηκα και το σκεφτόμουν πολύ καιρό, και το είχα συζητήσει με πολύ κόσμο, αλλά επειδή φαντάστηκα ότι αν είμαι μεμονωμένο περιστατικό, θα βρω τον μπελά μου και θα γίνουν τρισχειρότερα τα πράγματα» συνεχίζει.

«Με βρήκε εκείνος κάποια στιγμή και με ρώτησε αν άλλαξα εξομολόγο, και μου είπε ότι “αυτό είναι απαράδεκτο, έπρεπε να έρχεσαι μόνο σε εμένα, ό,τι χρειστείς να μου στέλνεις μήνυμα στο facebook”. Και κάποια στιγμή δεν θυμάμαι τι είχα παθει, αισθάνθηκα την ανάγκη να μιλήσω σε κάποιον και λέω ας του ξαναδώσω μια ευκαιρία. Τον παίρνω τηλέφωνο και μου λέει “θέλω να συναντηθούμε, να μου πεις τα πάντα, να έρθεις όμως το βράδυ, ό,τι ώρες θες και βράδυ αργά, για σένα θα είμαι εδώ και βράδυ”» αναφέρει η γυναίκα.

«Επιθυμώ την τιμωρία του»

«Πήγα στη μητέρα μου έντρομη και της το είπα, και μου λέει αυτός πρέπει να κάνει αυτές τις δουλειές μέσα στην εκκλησία, έχει τα κλειδιά και πρέπει να πηγαίνει γυναίκες εκεί. Επιθυμώ την τιμωρία του, επιθυμώ η εκκλησία να ελέγχει αυστηρά αυτούς τους ανθρώπους που έχει σε αυτές τις θέσεις, είναι θέσεις ζωής, πάει να πει τον πόνο του και αυτοί οι άνθρωποι κοιτούν να εκμεταλλευτούν τη θέση τους για να μπορέσουν να κάνουν τα πονηρά τους πράγματα» καταλήγει η γυναίκα.