Μάθημα σε αυτοσχέδιες τάξεις στο προαύλιο

Ακατάλληλο για στέγαση το 12ο Δημοτικό Σχολείο στη Θεσσαλονίκη


ΕΛΛΑΔΑ
16:43
25/05/2015
Μάθημα σε αυτοσχέδιες τάξεις στο προαύλιο
1
loading

Ακατάλληλο για μάθημα κρίθηκε το λυόμενο κτίριο που στέγαζε το 12ο Δημοτικό Σχολείο, που βρίσκεται δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής στη Θεσσαλονίκη, μετά την απόφαση των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου.

Οι τεχνικές υπηρεσίες το έκριναν ακατάλληλο διότι την περασμένη εβδομάδα και στη διάρκεια του μαθήματος, αποκολλήθηκε το τζάμι από ένα κούφωμα, το οποίο έπεσε μέσα σε σχολική αίθουσα.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας του κεντρικού Δήμου Ελλη Χρυσίδου, αρχικά, πρότεινε το σχολείο είτε να κλείσει νωρίτερα είτε τα παιδιά να πάνε διπλοβάρδια σε άλλο σχολείο.

Στη συνέχεια, σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των γονέων με την κ. Χρυσίδου, προτάθηκε να χρησιμοποιηθούν έως τη λήξη της σχολικής περιόδου τέσσερις αίθουσες στον πρώην παιδικό σταθμό Πορτοκαλιάν και δύο αίθουσες στο νέο δημαρχιακό μέγαρο. Ωστόσο, το πρωί, τα παιδιά δεν μπήκαν στις αίθουσες, με αποτέλεσμα να στηθούν αυτοσχέδιες τάξεις στον προαύλιο χώρο.

Στο σχολείο βρέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Εντάξει» και πολιτικός μηχανικός Σωκράτης Δημητριάδης, σύμφωνα με τον οποίο με τις απαραίτητες υποστηρικτικές εργασίες μπορεί να λυθεί το πρόβλημα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar athanasios68

  Το θέμα έχει σημαντικές προεκτάσεις και χρειάζονται αρκετές διευκρινήσεις.
  Καταρχήν το τζάμι το οποίο πριν από ένα περίπου μήνα έπεσε και δημιουργήθηκε κίνδυνος για τα παιδιά έπεσε στην τάξη της έκτης δημοτικού ήταν στο διπλανό κτιριακό συγκρότημα που στεγάζεται το 5ο Γυμνάσιο αρρένων στο οποίο και φιλοξενείται η έκτη δημοτικού στου σχολείου και όχι στο κτίριο το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο που στεγάζει τις υπόλοιπες πέντε τάξεις του δημοτικού.
  Συνεπώς:
  Ερώτημα πρώτο πως μπορεί να κρίνεται επικίνδυνο το κτίριο του δημοτικού στο οποίο δεν έγινε το ατύχημα και όχι το κτίριο το 5ου Γυμνασίου στο οποίο και έγινε το ατύχημα.
  Δεύτερο στο κτίριο του 12 δημοτικού παρά τις επανηλλειμένες επί τρία και παραπάνω χρόνια αιτήσεις του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων καθώς και των εκπαιδευτικών δεν διατέθηκαν κονδύλια για τη συντήρηση του ενώ σε άλλα λυόμενα σχολεία τις Ανατολικής Θεσσαλονίκης υπήρξαν σημαντικές παρεμβάσεις αντ΄ αυτού το προηγούμενο καλοκαίρι διατέθηκαν κονδύλια για την ασφαλτόστρωση του αυλόγυρου!!!!...
  Τρίτο η τεχνική έκθεση των υπηρεσιών του δήμου αναφέρει ότι υπάρχει οξύδωση στον αλουμινένιο φέροντα οργανισμό!!!! και ότι το κτίριο είναι ακατάλληλο γιατί δεν μπορεί να υγρομονωθεί!!! ΟΙ παρεμβάσεις στο κουφώματα που είναι και οι πιο σημαντικές για την ασφάλεια των παιδιών σύμφωνα με μηχανικούς γονείς παιδιών είναι μικρού κόστους και μπορούν να γίνουν άμεσα.
  Τέταρτο κανείς δεν έχει διευκρινίσει πιο είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου στο οποίο βρίσκεται το σχολείο και για ποίους πραγματικά λόγους θέλουν να κριθεί επικίνδυνο και να φύγει από την "προνομιακή" θέση στην οποία βρίσκεται.
  Να τονίσω ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικού επιπέδου σχολείο από άποψη εκπαιδε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει