Με κινητοποιήσεις απαντούν οι φαρμακοποιοί για τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ

«Η ασυνέπεια έχει οδηγήσει σε ασφυξία τα φαρμακεία»


ΕΛΛΑΔΑ
15:51
22/05/2015
Με κινητοποιήσεις απαντούν οι φαρμακοποιοί για τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ
loading

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι φαρμακοποιοί της χώρας στη συνεχιζόμενη μη πληρωμή των τρεχουσών οφειλών τους από τον ΕΟΠΥΥ. «Η ασυνέπεια του ΕΟΠΥΥ έχει οδηγήσει πλέον σε οικονομική ασφυξία τα φαρμακεία», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«H συνεχιζόμενη μη πληρωμή των τρεχουσών οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ έχει οδηγήσει πλέον σε οικονομική ασφυξία τα φαρμακεία. Οι πληρωμές αυτές αποτελούν για τα φαρμακεία κεφάλαιο κίνησης.

Οι προσπάθειες του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου να διαμοιραστεί το βάρος της καθυστέρησης εξόφλησης και στους άλλους φορείς που εμπλέκονται στο Φάρμακο , απέβησαν άκαρπες.

Μπροστά στο αδιέξοδο αυτό ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δηλώνει κατηγορηματικά πως οι φαρμακοποιοί αδυνατούν πλέον να πληρώσουν τους προμηθευτές τους με συνέπεια να μην μπορούν να αγοράσουν φάρμακα για τους ασφαλισμένους. Τα χρονικά περιθώρια αντοχής των φαρμακείων εξαντλήθηκαν.

Το ΔΣ του ΠΦΣ συνεδριάζει για όλα τα θέματα του κλάδου που μένουν σε εκκρεμότητα την Τετάρτη 27 Μαΐου, ενώ προγραμματίζεται άμεσα και η Γενική Συνέλευση με τους αντιπροσώπους από ολόκληρη την χώρα, για να ληφθούν οριστικές αποφάσεις με στόχο τις κινητοποιήσεις.»

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει