Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα της Όμικρον 2 στην Ελλάδα.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν μετά από ελέγχους σε ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Πρόκειται για 2 κρούσματα της υποπαραλλαγής της μετάλλαξης Όμικρον την οποία έχουν ονομάσει οι επιστήμονες Όμικρον 2.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη η υποπαραλλαγή αυτή εμφανίστηκε στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2021 και πρόκειται για τον δεύτερο κλάδο της Όμικρον. Ο συγκεκριμένος ονομάζεται και «κρυφός» καθώς έχει μια μετάλλαξη στην θέση 67 που τον κάνει μη ανιχνεύσιμο από την κλασική μέθοδο που χρησιμοποιείται για την ανίχνευσή του.

Ματίνα Παγώνη: Δεν χρειάζεται πανικός

Για τη νέα μετάλλαξη που εντοπίστηκε σε Νορβηγία, Δανία, Σουηδία, Βέλγιο και Γαλλία και πλέον και στην Ελλάδα μίλησε την Παρασκευή η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Δεν χρειάζεται πανικός. Ξεκίνησε με πέντε έξι περιστατικά στη Νορβηγία, στη Σουηδία και την Δανία, και μετά έφτασαν τα 60 περίπου περιστατικά. Είναι περίπου σαν την Όμικρον, λίγο πιο επιθετική. Θα την δούμε, θα την μελετήσει το ινστιτούτο. Δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα» είπε στο Mega.

«Λέμε “εμβολιαστείτε όλοι” για να ηρεμήσουμε με αυτή την ιστορία. Ξέρουμε ότι υπάρχει ο ιός, ξέρουμε ότι θα τον έχουμε εδώ, θα τον αντιμετωπίσουμε και θα προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να είμαστε φοβισμένοι κάθε μέρα και να πανικοβαλλόμαστε» ανέφερε η Ματίνα Παγώνη.