Για τη νέα μετάλλαξη που εντοπίστηκε σε Νορβηγία, Δανία, Σουηδία, Βέλγιο και Γαλλία μίλησε στο Mega η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. «Δεν χρειάζεται πανικός. Ξεκίνησε με πέντε έξι περιστατικά στη Νορβηγία, στη Σουηδία και την Δανία, και μετά έφτασαν τα 60 περίπου περιστατικά. Είναι περίπου σαν την Όμικρον, λίγο πιο επιθετική. Θα την δούμε, θα την μελετήσει το ινστιτούτο. Δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα» ανέφερε.

«Λέμε “εμβολιαστείτε όλοι” για να ηρεμήσουμε με αυτή την ιστορία. Ξέρουμε ότι υπάρχει ο ιός, ξέρουμε ότι θα τον έχουμε εδώ, θα τον αντιμετωπίσουμε και θα προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να είμαστε φοβισμένοι κάθε μέρα και να πανικοβαλλόμαστε» ανέφερε.

Για το θέμα της πενθήμερης καραντίνας όσων νοσούν δήλωσε αντίθετη καθώς όπως είπε κανείς δεν είναι σε θέση ακόμα και την 6η μέρα να δουλέψει.


Άνοιξε η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση

Από χθες Πέμπτη 20 Ιανουαρόυ έχει ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την τέταρτη δόση εμβολιασμού για τους ανοσοκατεσταλμένους. Η κ. Παγώνη υπογράμμισε πως για τη συγκεκριμένη κατηγορία τα αντισώματα μειώνονται γρήγορα και θα πρέπει να εμβολιαστούν και να προστατευτούν.

«Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η τρίτη δόση θα δώσει ασφάλεια και στην Όμικρον και στην νέα μετάλλαξη. Πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος γιατί πρέπει να εμβολιαστεί. Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν τα νοσήματα αυτά έχουν και τις θεραπείες τους. Σκεφτείτε τους ανθρώπους αυτούς, έχουμε την Όμικρον και την Δέλτα, οι άνθρωποι βρίσκονται σε πανικό».

Ένταση για την έγκυο στην Κοζάνη

Όταν η κουβέντα ήρθε στην περίπτωση της εγκύου που κυοφορούσε νεκρό το μωρό της και περιφερόταν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο επικράτησε ένταση ανάμεσα στην κ. Παγώνη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

«Μόλις βρείτε ένα θέμα, αμέσως εναντίον των γιατρών» είπε η κ. Παγώνη με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο να επαναλαμβάνει «την πέταξαν έξω από το νοσοκομείο».

Υπενθυμίζουμε ότι η 41χρονη Μαρία με καταγωγή από το Λίβανο, η οποία ζει στην Κοζάνη τα τρία τελευταία χρόνια, περιέγραψε στην κάμερα της ΕΡΤ όσα έζησε όταν διαπίστωσε ότι το έμβρυο 7 εβδομάδων που κυοφορούσε ήταν νεκρό. «Στις 30 του μηνός πήγαμε στο νοσοκομείο Κοζάνης και μου είπαν δεν υπάρχει αναισθησιολόγος τώρα», λέει η Maria Bou Abdallah. Αρχικά απευθύνθηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης και λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων την παρέπεμψαν στο νοσοκομείο Γρεβενών. Από εκεί κλείστηκε ραντεβού για την επέμβαση στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Ούτε εκεί όμως δόθηκε λύση στο πρόβλημά της.

Όπως καταγγέλλει ύστερα από πολύωρη αναμονή άκουσε εμβρόντητη τη γυναικολόγο στο «Μποδοσάκειο» νοσοκομείο να της λέει ότι δεν ήταν κάτι επείγον, με αποτέλεσμα να χειρουργηθεί σε ιδιωτική κλινική. «Ήταν σοκ για μένα ο τρόπος της», δηλώνει η 41χρονη.