Την επανενεργοποίηση του κοινωνικού διαλόγου στην Ελλάδα, χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO). Είχε προηγηθεί συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Παναγιώτη Σκουρλέτη, με το γενικό διευθυντή της Οργάνωσης.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια συνάντησης στην έδρα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) στη Γενεύη, την 15η Μαΐου 2015, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο Γενικός Διευθυντής της ILO, κ. Guy Ryder, είχαν μία παραγωγική και θετική ανταλλαγή απόψεων, που παρέχει ένα στέρεο πλαίσιο για την ενίσχυση της περαιτέρω συνεργασίας.

Η ILO χαιρετίζει θερμά την επανενεργοποίηση του κοινωνικού διαλόγου στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, η ILO εκτιμά ιδιαιτέρως τις νέες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και των κοινωνικών εταίρων για την προώθηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, συμπεριλαμβανομένης της νομοθετικής προσπάθειας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία στοχεύει στην εναρμόνιση με τα διεθνή πρότυπα εργασίας. Η ILO θα συνεχίσει τις προσπάθειες συνεργασίας με τους Έλληνες εκπροσώπους προς τον σκοπό αυτό, όπως επίσης και σε άλλους τομείς προτεραιότητας για την βελτίωση της ελληνικής αγοράς εργασίας.