Σεισμός σημειώθηκε στις 14:47 τη Δευτέρα (17/1) κοντά στο Ηράκλειο της Kρήτης σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. Η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,8 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος τα 24,6 χιλιόμετρα.

Το επίκεντρο εντοπίζεται στα 12 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου.

Έξι λεπτά αργότερα (14:53) σημειώθηκε και νέα σεισμική δόνηση 3,6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ 13 ανατολικά του Ηρακλείου με εστιακό βάθος 22,3 χιλιόμετρα.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 14:38 σημειώθηκε ακόμη ένας σεισμός 14 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά του Ηρακλείου με εστιακό βάθος 21,2 χιλιόμετρα.

Οι τρεις σεισμοί σημειώθηκαν σε διάστημα μόλις 15 περίπου λεπτών. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν έχουν καταγραφεί πληροφορίες για ζημιές, ωστόσο οι δονήσεις προκάλεσαν ανησυχία.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Το newsbeast.gr παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει για όλα τα νεότερα.