Για το εξαντλημένο προσωπικό των νοσοκομείων, για τους υγειονομικούς που βρίσκονται σε καραντίνα λόγω νόσησης ή επαφής με κρούσμα κορονοϊού αλλά και για όσους είναι σε αναστολή καθώς δεν έχουν κάνει το εμβόλιο μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Κυριακή (16/1) ο πρόεδρος εργαζομένων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός Γιώργος Φερεντίνος.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό Open σε αναστολή βρίσκονται 90 υγειονομικοί και σε καραντίνα 70 ακόμη.

«Η κατάσταση στον Ευαγγελισμό είναι δραματική όπως είναι και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας» ανέφερε ο Γιώργος Φερεντίνος. «Σταθερά είμαστε σε μία πληρότητα που αγγίζει το 100%».

«Έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της κλινική Covid που φιλοξενεί περίπου 170 περιστατικά και έχουν επιστρατευτεί ειδικότητες γιατρών που δεν έχουν να κάνουν με έναν ιό αναπνευστικής ανεπάρκειας» είπε ο πρόεδρος εργαζομένων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και τόνισε πως «υπηρετεί μόνο ένας επιμελητής πνευμονολόγος για να καλύψει το τεράστιο φόρτο εργασίας».

«Το προσωπικό έχει αποδεκατιστεί» τόνισε και εξέφρασε την αντίθεσή του για την επιστροφή των γιατρών με κορονοϊό στην εργασία τους πέντε ημέρες από την ημέρα που βγαίνουν θετικοί.

Γιατροί νοσοκομείο

Τι είπε για την κατάρρευση ψευδοροφής

Αναφερόμενος στην κατάρρευση ψευδοροφής στον Ευαγγελισμό ο Γιώργος Φερεντίνος είπε πως «ο Ευαγγελισμός είναι ένα νοσοκομείο αρκετά μεγάλο και αρκετό παλιό».

«Η υποχρηματοδότηση έχει τσακίσει το νοσοκομείο και υπάρχει κακή συντήρηση, αυτό είναι επικίνδυνο» σημείωσε και υπογράμμισε πως θα πρέπει να υπάρχουν οι υποδομές ώστε το νοσοκομείο να λειτουργεί με ασφάλεια και «να μην πρέπει οι εργαζόμενοι να δουλεύουν με κράνη για να προστατευτούν».

Ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου Ευαγγελισμού εξηγώντας πως μπορεί να ακούγεται «αστείο» δήλωσε πως οι εικόνες θυμίζουν σεισμούς.