Η γυναίκα από την Κοζάνη που πριν από μερικές μέρες συνελήφθη γιατί κατηγορήθηκε πως έκλεψε πέντε δόσεις του εμβολίου από εμβολιαστικό κέντρο, έλυσε τη σιωπή της και κατέθεσε τη δική της εκδοχή για το τί ακριβώς συνέβη.

«Είδα κάτι μπουκαλάκια, τα οποία ήταν σκεπασμένα μ’ ένα βαμβάκι. Η νοσηλεύτρια, που μου έκανε το εμβόλιο, το άφησε δίπλα μου και πήγε να δει κάτι στον υπολογιστή μαζί με τη γιατρό και έναν άλλον κύριο. Έπιασα το μπουκαλάκι να δω τι γράφει, αλλά δεν έβλεπα χωρίς τα γυαλιά μου και το πήρα. Σκέφτηκα αφού μου έκανε το εμβόλιο θα το πετάξει. Δεν ήξερα ότι μέσα έχει κι άλλες δόσεις. Ήθελα να δω τι είναι. Έτσι από περιέργεια», ανέφερε η 62χρονη γυναίκα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Μας επέστρεψε το φιαλίδιο»

Οι γιατροί κατάλαβαν ότι το μπουκαλάκι έλειπε αμέσως μόλις έφυγε η 62χρονη από τον χώρο που γινόταν ο εμβολιασμός κι άρχισαν να την αναζητούν. «Εμβολιάστηκε, κατά τη διάρκεια της αποχώρησης και αφού έλαβε τις οδηγίες για δεκαπεντάλεπτη αναμονή, μαζί της προφανώς πήρε και το φιαλίδιο με τις υπολειπόμενες δόσεις. Αμέσως το προσωπικό το αντιλήφθηκε και βγήκε έξω.

Παραδέχτηκε την πράξη της και έβγαλε το φιαλίδιο και μας το γύρισε πίσω, μας το επέστρεψε», είπε ο Λάζαρος Πάσχος, υπεύθυνος επιστημονικής λειτουργίας Κ.Υ. Σερβίων.

Το μπουκαλάκι που περιείχε πέντε ακόμα δόσεις επεστράφη στους γιατρούς, οι οποίοι ήδη είχαν καλέσει την Αστυνομία, δηλώνοντας την κλοπή του φιαλιδίου.

«Αφού δεν έβλεπα, το έβαλα στην τσέπη μου, δεν ήξερα ότι είχε άλλες δόσεις. Μακάρι να ήξερα, ούτε που θα το ακουμπούσα. Τι να το κάνω; Βγαίνοντας έξω με γυρίσανε μέσα ξανά, μου είπαν ότι υπήρχε ένα μπουκαλάκι εκεί πάνω και το έβγαλα εγώ και της το έδειξα, της λέω “αυτό;” , λέει “ναι, τι το πήρες” και άρχισε να φωνάζει. Κάλεσαν αμέσως την Αστυνομία, έδωσα κατάθεση. Με έβαλαν σε μία περιπέτεια χωρίς να υπάρχει λόγος».

Την υπόθεση ανέλαβαν να ξεδιαλύνουν οι Αρχές, στις οποίες απευθύνθηκαν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας.

«Η απόπειρα κλοπής είναι πολύ σοβαρή και ειδικά για εμβόλια, γιατί το εμβόλιο για εμάς είναι το μοναδικό όπλο στην πανδημία. Θεωρήσαμε σκόπιμο να καλέσουμε την Αστυνομία. Ήρθε η Αστυνομία και από εκεί πέρα τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα. Ένα μισάωρο θα λέγαμε μέχρι να ξεδιαλύνει αυτή η διαδικασία και συνεχίσαμε τον εμβολιασμό κανονικά γιατί για εμάς είναι ιερός σκοπός ο εμβολιασμός».

Η 62χρονη συνελήφθη και οδηγήθηκε αρχικά στο Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων, ενημερώθηκε στη συνέχεια ο Εισαγγελέας, ο οποίος τελικά, ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη.