Μετά τη δοκιμασία με τον Εγκέλαδο, που δεν έχει λήξει – σεισμός μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:25 μ.μ. τη Δευτέρα (10/01) και 3,8 τα ξημερώματα της Τρίτης (11/01)-, οι κάτοικοι της Φλώρινας έρχονται από το βράδυ της Δευτέρας (10/01) αντιμέτωποι και με την κακοκαιρία «Διομήδης», που προκαλεί ήδη χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα neaflorina.gr στην πόλη της Φλώρινας η χιονόπτωση δεν είναι έντονη και δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα, στα ορεινά όμως το ύψος του χιονιού έχει φτάσει ακόμα και τα 25 εκατοστά, ενώ η θερμοκρασία φλερτάρει με αρνητικές τιμές.

Αυτό μας έλειπε τώρα…

Posted by Γιώργος Περιβολάρης on Monday, January 10, 2022

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται τώρα στο ορεινό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Φλώρινας.

Δείτε βίντεο με τα μηχανήματα να καθαρίζουν τους δρόμους, από τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Θωμαή Αδάμου

Να αναφέρουμε πως έπειτα από τις αυτοψίες και τους ελέγχους που πραγματοποίησαν τα κλιμάκια των Μηχανικών στα κτίρια των σχολείων, οι δήμαρχοι Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, Αμυνταίου ‘Ανθιμος Μπιτάκης και Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης αποφάσισαν για προληπτικούς λόγους οι παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σήμερα Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 να παραμείνουν κλειστά. Υπενθυμίζουμε πως την Κυριακή λίγο πριν από τα μεσάνυχτα κααγράφηκε ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 Ρίχτερ που αναμενόταν να δώσει πολλούς μετασεισμούς.

Επίσης με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στα τρία κτιριακά συγκροτήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Φλώρινα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σφοδρή χιονόπτωση στα ορεινά των Γρεβενών, Κοζάνης και στην Ελάτη Τρικάλων

Έντονη τώρα είναι η χιονόπτωση σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα kozanimedia.gr, στα ορεινά Γρεβενά και τα ορεινά χωριά της Κοζάνης.

Το «έστρωσε» για τα καλά στο Καταφύγιο Δεσκάτης – ορεινή κωμόπολη στον νομό Γρεβενών – με τη χιονόπτωση να συνεχίζεται τα ξημερώματα Τρίτης (11/01).

Εντυπωσιακές εικόνες από τη χιονόπτωση στην Ελάτη στον νομό Τρικάλων. Βίντεο από τη διαδρομή με το θερμόμετρο να δείχνει -2

Φοβερή χιονόπτωση μέσα στο Μικρόβαλτο Κοζάνης. Στα «λευκά» το χωριό.

Αλλά και στα Σιδερά του Δήμου Κοζάνης

Έντονη χιονόπτωση στο Άνω Βόιο, “έντυσε” τα πάντα στα λευκά