Το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών Υγείας και την αναγκαιότητα άμεσης πρόσληψης σημαντικού αριθμού νοσηλευτών, απασχόλησε τη συνάντηση του γγ Δημόσιας Υγείας Ιωάννη Μπασκόζο με αντιπροσωπεία της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΝΕ, ο κ. Μπασκόζος ανέφερε ότι το υπουργείο σχεδιάζει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Υγεία μέχρι τέλους του έτους, με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ, επιδιώκοντας ακόμη ταχύτερη διαδικασία. Σχετικά με το αίτημα για τη δημιουργία Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Κυτταροστατικών στα ογκολογικά, πανεπιστημιακά και τριτοβάθμια νοσοκομεία, ο γενικός γραμματέας διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίησή του, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του θέματος.

Η ΕΝΕ έθεσε επίσης στον γενικό γραμματέα και το ζήτημα της ενιαίας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης των νοσηλευτών, όπως και το θέμα με τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) των Βοηθών Νοσηλευτών, και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση δόθηκε η διαβεβαίωση από τον γ.γ. Δημόσιας Υγείας ότι θα παραταθεί η λειτουργία τους για ένα χρόνο ακόμα για τους μετεξεταστέους σπουδαστές και στη συνέχεια κατόπιν σχεδιασμού, θα δρομολογηθεί η μετατροπή τους σε ΙΕΚ.