Αρκετές ελλείψεις σε self test παρατηρήθηκαν σε αρκετά φαρμακεία, την ώρα που μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να είναι έτοιμοι ενόψει του ανοίγματος των σχολείων τη Δευτέρα.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν διατεθεί περισσότερα από 6 εκατομμύρια τεστ σε 1.287.000 δικαιούχους, δηλαδή 3 στους 4 μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν ήδη πάρει τα τεστ που τους αναλογούν.

Εντούτοις, λόγω της υψηλής ζήτησης σημειώθηκαν κενά σε φαρμακεία και έως αργά το βράδυ και νωρίς σήμερα το πρωί έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες ανεφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες, αλλά και από το απόθεμα της πολιτικής προστασίας, προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες ελλείψεις.

Self test σε μαθητές

Τα φαρμακεία σήμερα -τρίτη ημέρα διάθεσης των τεστ στους δικαιούχους- παραμένουν ανοιχτά έως τις 5:00-6:00 μ.μ. και συνεχίζουν τη δωρεάν διανομή σε όσους πολίτες δεν έχουν λάβει.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι σήμερα θα μπορέσουν να διατεθούν πάνω από 1 εκατομμύριο τεστ και διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει το αναγκαίο απόθεμα για την εξυπηρέτηση όλων των δικαιούχων.

Υπενθυμίζεται ότι το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10 – 15/1) το self-test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).