Παραδίδονται τα συγκοινωνιακά και αντιπλημμυρικά έργα της Α΄ Φάσης του έργου ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου και προχωράμε στη Β΄ Φάση με έτοιμες μελέτες και εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλης, ενώ αναμένεται από το ΤΑΙΠΕΔ η ολοκλήρωση των μελετών, για το πρώτο τμήμα της ανάπλασης της Αθηναϊκής Ριβιέρας, ώστε να ενσωματωθούν στο έργο που θα δημοπρατηθεί.

Συγκεκριμένα με την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών, στο εξής τα όμβρια από τις νότιες γειτονιές του Μοσχάτου και της Καλλιθέας θα παροχετεύονται στη θάλασσα μέσω των νέων συλλεκτήρων και υγρών καναλιών. Με την ολοκλήρωση των οδικών έργων εξασφαλίζεται η πρόσβαση στο χώρο ανάπλασης και διευκολύνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά και νέα παραλιακή λεωφ. Ποσειδώνος. Ήδη δόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος ανισόπεδος κόμβος που συνδέει το Παλαιό Φάληρο με την νέα και την παλαιά παραλιακή Λ. Ποσειδώνος, καθώς και ο νέος ανισόπεδος κλάδος, που συνδέει τη Λ. Συγγρού με το χώρο ανάπλασης στο ύψος του γηπέδου του TAE KWONDO.

Αύριο, Παρασκευή (31/12) θα δοθεί στην κυκλοφορία, η είσοδος στο χώρο ανάπλασης από τη Λ. Ποσειδώνος (ρεύμα κυκλοφορίας από Πειραιά προς Αθήνα/Γλυφάδα), καθώς και το δίκτυο τοπικών οδών μέσα στο χώρο ανάπλασης, που θα εξυπηρετεί επίσης την πρόσβαση στο ΙΠΣΝ, την ναυταθλητική μαρίνα Καλλιθέας, καθώς και τις υπόλοιπες πρώην Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Ο περιφερειάρχης σε δηλώσεις του εκφράζει την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση της Α΄ Φάσης η οποία επιτεύχθηκε με «μεθοδικότητα και συστηματική δουλειά» παρά τις «δυσλειτουργίες, που σημειώθηκαν αρχικά λόγω της πανδημίας». Αναφορικά με την Β΄ Φάση της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου επισημαίνει ότι προτεραιότητα αποτελεί η υλοποίηση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών, ώστε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό. «Έχουμε ήδη εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση, οι μελέτες είναι έτοιμες. Το μόνο που αναμένουμε είναι το ΤΑΙΠΕΔ να παραδώσει τις μελέτες για το πρώτο τμήμα της Ανάπλασης της Αθηναϊκής Ριβιέρας».

*Φωτογραφία αρχείου