Ένα σουρεάλ περιστατικό κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ σήμερα στη Θεσσαλονίκη, πρώτη μέρα εφαρμογής των νεών μέτρων, με τη χρήση μάσκας να είναι πλέον υποχρεωτική τόσο στους κλειστούς, όσο και στους ανοιχτούς χώρους.

Αστυνομικός, μέλος της ομάδας «Πάνθηρες», κόβει πρόστιμο στον πολίτη που δεν φοράει τη μάσκα του, όμως και ο ίδιος την έχει κατεβάσει στο πηγούνι και του μιλάει χωρίς η μάσκα να καλύπτει ούτε το στόμα, ούτε τη μύτη. «Με όλο το σεβασμό δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, πρέπει να τηρήσουμε το νόμο, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τη ζωή μας και πρέπει να είμαστε αυστηροί» του λέει. Ο πολίτης προσπαθεί να τον πείσει ότι δεν γνώριζε ότι έπρεπε να φοράει τη μάσκα πάνω στο πατίνι, αλλά δεν τον πείθει.

Για το συμβάν, σύμφωνα με το thestival.gr ενημερώθηκε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, ο οποίος έδωσε εντολή για την διοικητική διερεύνηση του περιστατικού. Ασχέτως του αποτελέσματος της ΕΔΕ, στον συγκεκριμένο αστυνομικό θα επιβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο για μη χρήση μάσκας, εφόσον αυτό έχει αποτυπωθεί από τον τηλεοπτικό φακό.