Συγκλονίζουν τα λόγια της μητέρας του πυγμάχου Τάσου Μπερδέση, επτά μήνες μετά τη δολοφονία του στη Βάρη. Η μητέρα του, Γεωργία, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και δήλωσε πως ο γιος της δεν της είχε πει ποτέ πως δεχόταν απειλές ενώ υπογράμμισε πως θέλει να βρεθεί ο εκτελεστής «που τόλμησε πισώπλατα» να σκοτώσει το παιδί της «την ώρα που έσκυψε να ανοίξει το αυτοκίνητό του».

«Γιατί; Έτσι αφαιρούν ζωές;» αναρωτήθηκε η κυρία Μπερδέση και πρόσθεσε: «Έλεγαν ότι ήταν μπράβος και έπαιρνε λεφτά. Λεφτά δεν είχε ποτέ. Έπαιρνε ένα μεροκάματο, τώρα αν έπαιρνε και κάτι παραπάνω και ήταν ευχαριστημένοι, του έδιναν ψίχουλα… Δεν είχαμε ποτέ λεφτά… Είχε 5 ευρώ και έρχονταν παιδιά που δεν είχαν και τους έδινε. Με ευχαριστούσε και εγώ έδινα και δίνω από το περίσσευμα».

Σύμφωνα με την κυρία Μπερδέση, ο Τάσος Μπερδέσης δεν της είχε πει ποτέ πως τον απειλούσαν. «Δεν μπορώ να ξέρω και κάποια στιγμή θέλω να μάθω γιατί το έκαναν. Θυσία γινόταν… Τόσο μίσος, τόση κακία. Τώρα θα πήγαινε στους Ολυμπιακούς και δεν το ήθελαν; Πάντα κάτι θα βρίσκανε, κάτι θα γινόταν να τον κατηγορούν. Με το παιδί που έχασε τη ζωή του πάνω στην πάλη, το είχε μια ζωή μαράζι, του είχε στοιχίσει. Είχε πέσει ψέμα. Παιδιά ξέρανε ότι είχε τρακάρει με μηχανάκι και τους λέγαμε να πουν την αλήθεια. Μόλις τελείωσε το δικαστήριο το είπανε. Τον φώναζαν φονιά, δεν τον στηρίξανε και το δικό μου το παιδί μαράζωνε», ανέφερε η Γεωργία Μπερδέση.

«Μαζεύαμε τα λεφτούλια του και με τον πρώτο μισθό έβαλε γραμμάτιο και μου πήρε σκούπα»

«Ο γιος μου ήταν άρχοντας σε όλα του. Ήταν το στήριγμα όλων. Τα πλήρωνε όλα, καμάρωνα και καμαρώνω ακόμα. Εκεί που είναι τώρα είναι άρχοντας γιατί αγάπαγε, δεν μισούσε» ενώ «είχε κάνει θυσίες και δεν εκτιμήσανε τίποτα. Έκανε αυτή τη δουλειά; Δεν είχε τίποτα, 500 ευρώ στο βιβλιάριό του. Παιδί ήταν, είχε βαρέσει δεν ήθελε την αδικία» τόνισε η κυρία Μπερδέση.

«Από μικρό πήγαινε στην εκκλησία, ήθελε να γίνει παπάς. Ήταν ταλαιπωρημένο από 13 ετών πήγε για δουλειά, δεν ήθελε τα γράμματα. Δούλευα και εγώ και έπρεπε να είναι κάπου για να μην γυρίζει. Τον έπαιρνα το πρωί στις 6 που πήγαινα βιοτεχνία. Ο Τάσος δούλευε στα λεωφορεία, καθάριζε και σκούπιζε. Μαζεύαμε τα λεφτούλια του και με τον πρώτο μισθό έβαλε γραμμάτιο και μου πήρε σκούπα», σημείωσε η Γεωργία Μπερδέση.