Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας με ανακοίνωσή του σχολιάζοντας τις αντιδράσεις στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου απαντάει: «Είμαστε βέβαιοι ότι οι προσπάθειες και οι πρωτοβουλίες μας έχουν πρωταρχικό σκοπό τη διατήρηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας σ’ αυτές, τη διατήρηση του κοινωνικού ιστού αλλά και τη σωτηρία της οικονομίας της χώρας».

Συγκεκριμένα, εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την αντίδραση των εμποροϋπαλλήλων στην οποία αναφέρει: «Αντιλαμβανόμαστε την προσωπική αγωνία κάποιων συνδικαλιστών για την προοπτική επιβίωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αφού στις δημόσιες παρεμβάσεις τους καταδεικνύεται η έλλειψη αντανακλαστικών για τη διαμορφούμενη κατάσταση στην αγορά και στη χώρα.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εκπροσωπούμε, μαζί και οι εργαζόμενοι σ’ αυτές, αναγνωρίζουν και συμμερίζονται τις αγωνίες που καθημερινά βιώνουν οι έμποροι με τη βεβαιότητα ότι οι επιδιώξεις και οι σκοποί συνδέονται άρρηκτα και με τα δικά τους συμφέροντα. Όλα αυτά απαιτούν όραμα, προσπάθεια και προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες».