Με επιτυχία πραγματοποιούνται οι δοκιμές πίεσης στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης της Αίγινας, ενώ θα διενεργηθούν και δειγματοληπτικοί έλεγχοι της ποιότητας του νερού στους υδρομετρητές των φρεατίων της ΕΥΔΑΠ στο Λεόντι και στην Κεντρική Δεξαμενή Κυψέλης του νησιού από 27 έως τέλος Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ (Αττική 2104-2020) με το ποσό των 23 εκατ. ευρώ. Υδροδοτεί την Αίγινα μέσω Σαλαμίνας από τον κεντρικό αγωγό της ΕΥΔΑΠ, συνολικού μήκους 14,4 χλ.μ. εξασφαλίζοντας ημερησίως 21.500 μ3 νερού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της διεύθυνσης υδραυλικών έργων της Περιφέρειας Αττικής Χ. Γεωργαλή, «οι δοκιμές παροχετευτικότητας θα αρχίσουν από 5-1-2022 οπότε αναμένονται τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις του πόσιμου νερού, ώστε να ακολουθήσει η τροφοδοσία της Αίγινας με πόσιμο νερό της ΕΥΔΑΠ».

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή την πορεία περάτωσης του έργου επισήμανε: «Ένα σημαντικό και καινοτόμο έργο, η υδροδότηση της Αίγινας, γίνεται πραγματικότητα. Οι υπηρεσίες και τα στελέχη της Περιφέρειας, έχουν πράξει ότι είναι αναγκαίο για να ολοκληρωθεί ένα πρωτοποριακό και με πολλαπλά οφέλη έργο. Με συγκεκριμένα έργα και χρηματοδοτικά προγράμματα θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ανάπτυξη των νησιών μας».

«Ένα ταξίδι μέσα από δεκάδες προβλήματα φτάνει στο τέλος του. Σύντομα οι κάτοικοι του νησιού θα έχουν στη διάθεσή τους επαρκή και ποιοτική ποσότητα νερού», τόνισε από το Πέρανι Σαλαμίνας η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, η οποία με συνεργάτες της παρακολούθησε τις εργασίες των δοκιμών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.