Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού στο Νοσοκομείο Σάμου. Πρόκειται για τρεις γυναίκες, οι οποίες δεν είχαν κάνει το εμβόλιο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου – Ικαρίας, Νίκος Στεφανής.

«Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες τρία (3) άτομα δεν κατάφεραν να βγουν νικητές από την πανδημία. Πρόκειται για δύο (2) γυναίκες από τη Σάμο που νοσηλεύονταν στις απλές κλίνες COVID-19 και με υποκείμενα νοσήματα και για μια (1) γυναίκα από τη Λήμνο που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ στις κλίνες COVID-19», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση ο κ. Στεφανής, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα samosvoice.gr.

Τώρα τη Δευτέρα (20/12) ανακοίνωθηκε για τη Σάμο και αύξηση μολύνσεων, συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες, είναι συγκεκριμένα 6 οι νέες. Στο νοσοκομείο Σάμου, στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 2 ασθενείς, ενώ σε απλό θάλαμο είναι 6, ανάμεσά τους και ένα παιδί.

Στη Σάμο έως και στις 19 Δεκεμβρίου (τελευταία επίσημη ενημέρωση), στις 3 εμβολιαστικές γραμμές (Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας Βαθέος-Καρλοβάσου), έχουν γίνει 46.906 εμβολιασμοί (300 περισσότεροι από το προηγούμενο 24ώρο). Ειδικότερα, 21.803 πολίτες έλαβαν τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου, αριθμός που αντιστοιχεί στο 66,12% του τοπικού πληθυσμού, 20.770 ολοκλήρωσαν πλήρως τον εμβολιασμό τους, ενώ και τρίτη δόση έκαναν 8.126.