Σύζυγος ζήτησε αποζημίωση λόγω έλλειψης σεξουαλικής ζωής!

Είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη μετά από τροχαίο που άφησε ανάπηρη τη γυναίκα του


ΕΛΛΑΔΑ
20:05
20/04/2015
Σύζυγος ζήτησε αποζημίωση λόγω έλλειψης σεξουαλικής ζωής!
4
loading

Στην ανατροπή δικαστικής απόφασης που είχε επιδικάσει αποζημίωση για ηθική βλάβη 12.000 ευρώ σε σύζυγο, που σταμάτησε αιφνιδίως σε ηλικία 30 ετών την σεξουαλική του ζωή λόγω της αναπηρίας της γυναίκας του προχώρησε ο Άρειος Πάγος.

Οι δικαστές του Δ´ Πολιτικού Τμήματος έκριναν πως η αναπηρία της συζύγου μετά από τροχαίο δεν θεμελιώνει δικαίωμα αξίωσης για καταβολή αποζημίωσης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα σε περίπτωση προσβολής της υγείας προσώπου, αυτός που μπορεί να αξιώσει χρηματική ικανοποίηση είναι το πρόσωπο που υπέστη άμεσα την ηθική βλάβη.

Όπως υπογραμμίζουν οι αρεοπαγίτες τρίτα πρόσωπα, που ανήκουν συνήθως στο άμεσο οικογενειακό περιβάλλον του θύματος, έστω και αν αυτά υφίστανται ψυχικό πόνο, κατά κανόνα και δεν μπορούν να αξιώσουν άμεσα αποζημίωση για ηθική βλάβη, εκτός «αν συντρέχει εξαιρετική περίπτωση».

Έτσι, οι αρεοπαγίτες κατέληξαν στην απόφαση ότι «τα τρίτα αυτά πρόσωπα κείνται εκτός του πεδίου προστασίας του προσβαλλόμενου κανόνα δικαίου».

Στην δικαιοσύνη είχε προσφύγει ο σύζυγος της νεαρής γυναίκας η οποία έμεινε ανάπηρη τον Ιούνιο του 2005 σε τροχαίο με πρωταγωνιστή οδηγό φορτηγού.

Το Εφετείο είχε κρίνει πως ο σύζυγος πράγματι έχει υποστεί άμεση ηθική βλάβη, αφού από την αναπηρία αυτή της συζύγου του επήλθε στον ίδιο άμεση ζημία, που τελεί σε αιτιώδη σύνδεσμο με το τροχαίο και του επιδίκασε αποζημίωση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

  ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΥΚΟΥ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ?ΑΠΟ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ Η''ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ?

 2. avatar n1K0SsT

  Δηλαδή θέλει λεφτά για να ικανοποιήσει την σεξουαλική του ανάγκη; Άσε μεγάλε, μετά θα τρέχεις πάλι στα δικαστήρια για διαζύγιο.

 3. avatar ji

  Η ΞΕΦΤΙΛΑ του ανθρώπου, εάν ισχύει πράγματη αυτή η είδηση.

  1. avatar 555 ?

   Είσουν οδηγός του φορτηγού ;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει