Το πρωτοφανές κάψιμο του βιβλίου του Ευγένιου Τριβιζά για τον κορονοϊό από αρνητές στη Χαλκίδα σχολίασε ο εικονογράφος Παναγιώτης Ράππας, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «τέτοιες ενέργειες έχουν ξαναγίνει στη ναζιστική Γερμανία». Το βιβλίο που μιλάει για την πανδημία του κορονοϊού και προλογίζει ο Σωτήρης Τσιόδρας έχει λάβει έγκριση από το υπουργείο Παιδείας να διανεμηθεί στους μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού.

Το αδιανόητο περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής (13/12) όταν αντιεμβολιαστές σε διαμαρτυρία τους στη Χαλκίδα μαζί με το βιβλίο, έκαψαν μάσκες και rapid tests. 

«Tέτοιες ενέργειες έχουν ξαναγίνει στη ναζιστική Γερμανία. Με στεναχώρησε, είναι λυπηρό. Δημιουργήσαμε το βιβλίο με σκοπό να μιλήσουμε για τον κορονοϊό στα παιδιά, με τρόπο κατανοητό μέσα από ένα παραμύθι. Ο Ευγένιος Τριβιζάς ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τον κ. Τσιόδρα για να μην κάνουμε κάποιο λάθος» αναφέρει ο κ. Ράππας στο Open.

«Είναι αστείο ότι οι εικόνες του βιβλίου τρομάζουν τα παιδιά»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, ορισμένοι γονείς εκφράζουν επιφυλάξεις σχετικά με το περιεχόμενο και κάποιες εικόνες που ενδεχομένως μπορεί να φανούν τρομακτικές στα παιδιά.

Η νηπιαγωγός και μέλος του συμβουλίου Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, Ρούλα Ζαρκαδά, αναφέρει ότι «έχουν ξαναδεί τα παιδιά τέρατα, αλλά αυτή τη στιγμή να ταυτίζουμε τον κορονοϊό με ένα τέρας δεν βοηθάει στην ψυχολογία των παιδιών. Είναι θέμα που λίγο τα τρομάζει».

Από την πλευρά του ο εικονογράφος απαντά ότι «είναι αστείο, εμπαιγμός, ηλιθιότητα ότι οι εικόνες του βιβλίου τρομάζουν τα παιδιά. Έχω εικονογραφήσει πολλά παιδικά βιβλία και σκηνοθετήσει ταινίες κινουμένων σχεδίων. Όσοι γονείς λένε ότι τα παιδιά τους φοβούνται με τα βιβλίο, ας τα συμβουλευτούν. Αυτά ξέρουν καλύτερα πώς να συμπεριφερόμαστε».