Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου η σύζυγος του σπουδαίου γλύπτη και ποιητή Παύλου Βρέλλη, Μαρία Γιαννίση Βρέλλη.

Ο Παύλος Βρέλλης ήταν Έλληνας γλύπτης, ζωγράφος και ποιητής. Ηταν ο Έλληνας που έφτιαξε με τα χέρια του την ιστορία της χώρας μας σε κέρινα ομοιώματα.

Θεωρείται από τους πιο σημαντικούς Έλληνες γλύπτες, ειδικά για την προσφορά του με τη δημιουργία του Μουσείου Ελληνικής Ιστορίας στο Μπιζάνι Ιωαννίνων (Φεβρουάριος 1983), το οποίο φιλοξενεί 150 κέρινα ομοιώματα σε 36 ιστορικά θέματα εμπνευσμένα από σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας.

Θυμίζουμε πως το Newsbeast είχε παρουσιάσει το υπέροχο Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας με τα Κέρινα Ομοιώματα του Παύλου Βρέλλη. που είναι μια επίσκεψη που αξίζει να κάνει όποιος βρεθεί στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Η είδηση για το θάνατο της συζύγου απουδαίου Έλληνα γλύπτη, ζωγράφου και ποιητή έκανε γνωστή σε ανάρτηση του το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Π. Βρέλλη.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου η αγαπημένη Σύζυγος και Μούσα του Παύλου Βρέλλη, Μαρία Γιαννίση Βρέλλη.

“Άγνωστο στους περισσότερους, το ότι ο Παύλος Βρέλλης της αφιέρωσε τα περισσότερα γλυπτά και σχέδια.

Γνωστό μόνο σε λίγους, το γεγονός ότι με τις δικές τις επιλογές και εργασία δεκαετιών, το Μουσείο έχει σήμερα βραχόκηπους, δέντρα και λουλούδια.

Αυτά που ήθελε ο γλύπτης να αποτελούν ομορφιά σε όσα θα “ανακαλύπτει και αποκαλύπτει” ο επισκέπτης.

Όλα, πέρα απ’ αυτά που γεννήθηκαν στο Μπιζάνι, πέρασαν από τα χέρια της και μόνο.

Ευχόμαστε, τώρα που θα ξαναδεί τον Παύλο της, να μην αλλάξουν σχέδια και μας πάρει άλλες δυο δεκαετίες για να μεταμορφώσουμε -ξανά- το Χώρο!»

Έφυγε σήμερα η αγαπημένη Σύζυγος και Μούσα του Παύλου Βρέλλη, Μαρία Γιαννίση Βρέλλη.Άγνωστο στους περισσότερους, το…

Posted by P. Vrellis Greek History Museum – Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Π. Βρέλλη on Friday, December 10, 2021

πηγή: ipeirotika.gr