Έληξαν οι καταλήψεις στο δημαρχείο Καλαμαριάς και τα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποίησαν ομάδες αντεξουσιαστών.

Οι καταλήψεις, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας του «Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων», ξεκίνησαν το πρωί και έληξαν το μεσημέρι, με τους αντεξουσιαστές να διεκδικούν άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού.

Εναντίον της κυβέρνησης στρέφεται η Διοικούσα Επιτροπή νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. με αφορμή τις καταλήψεις. Σε ανακοίνωσή της τονίζει, ότι οι καταλήψεις αυτές «προστίθενται στην αλυσίδα αντίστοιχων ενεργειών, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, καταδεικνύοντας πως η κυβερνητική ανοχή έναντι τέτοιων τακτικών, αξιοποιείται στο έπακρο προκαλώντας έξαρση του φαινομένου».

Και προσθέτει: «Η ανοχή, εξελίσσεται σε υπόθαλψη, με την κοινωνία να περιμένει από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αντί να αντιμετωπίζουν ομάδες με σαφείς θέσεις κατά των νόμων και των κανόνων της Δημοκρατίας μας, ως προστατευόμενη εξωκοινοβουλευτική συνιστώσα του κυβερνώντος κόμματος».