Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια της Παρασκευής, όπως τονίζει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος μάλιστα συνιστά προσοχή για την Αττική σε ανάρτησή. Είχε προηγηθεί νωρίτερα σήμερα το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ σχετικά με τα δύο απανωτά κύματα κακοκαιρίας των επόμενων ημερών.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, θα έχουμε μια επιδείνωση-εξπρές του καιρού της Παρασκευής αλλά για μια πολύ σοβαρή αλλαγή του καιρού κατά τη διάρκεια του Σαββάτου.

«Προσοχή στον πολύ ισχυρό κατά τόπους σφοδρό νοτιά στην Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το ξημέρωμα και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής!», τονίζει ακόμη στην ανάρτησή του.

Προσοχή στον πολύ ισχυρό κατά τόπους σφοδρό νοτιά στην Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το ξημέρωμα και τις…

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Thursday, December 9, 2021

Στην πρόγνωσή του, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει πως «από τις επόμενες κιόλας ώρες μέσα στη νύχτα ο καιρός θα επιδεινωθεί στη δυτική Ελλάδα. Σε πολλές περιοχές πάντως κατά τη διάρκεια της Παρασκευής αυτή η επιδείνωση θα είναι εξπρές, δηλαδή θα βελτιωθεί ο καιρός μέσα στην ημέρα.

Στα δυτικά θα κρατήσουν λίγο περισσότερο οι βροχές μέχρι και αύριο το μεσημέρι, αλλά πολύ πιο σοβαρή θα είναι η επιδείνωση του καιρού και όχι εξπρές το Σάββατο, η οποία θα έχει και πολύ πιο έντονα καιρικά φαινόμενα και δυνατούς ανέμους από νότιες γενικά διευθύνσεις».

Η προειδοποίηση για την Αττική

Για την Αττική ειδικότερα σημείωσε πως κατά τη διάρκεια των μεταμεσονύκτιων ωρών αναμένεται μια σταδιακή επιδείνωση του καιρού προς τις πρωινές ώρες. Αναμένεται ένα πέρασμα από βροχές, μπόρες και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να έχουν τοπικά και έντονο χαρακτήρα και να συνοδεύονται από πάρα πολύ δυνατό νοτιοδυτικό άνεμο.

Προς το μεσημέρι της Παρασκευής και μετέπειτα θα αρχίσει ο καιρός να βελτιώνεται με ανοίγματα ηλιοφάνειας ολοένα και μεγαλύτερα.

Η σοβαρή αλλαγή του καιρού το Σάββατο

«Θα έχουμε βροχές, πολλές βροχές, πάλι μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο στη δυτική Ελλάδα. Η Αττική θα δει σχετικά γρήγορα τις πρωινές ώρες τα σύννεφα να αρχίσουν να δίνουν μπόρες αρχικά ή και τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα έχουμε στα βουνά της βορειοδυτικής χώρας σε μεγάλα υψόμετρα.

Το Σάββατο κακοκαιρία θα έχουμε μετά το μεσημέρι σχεδόν παντού. Λιγότερα θα είναι τα φαινόμενα από τα νοτιοανατολικά τμήματα των Κυκλάδων, σε περιοχές της Κρήτης και περιοχές του νοτιοανατολικού Αιγαίου εκτός από τη Ρόδο ίσως και το Καστελόριζο όπου θα είναι αρκετά άστατος ο καιρός με ανοίγματα όμως.

Θα επικρατήσει σφοδρός νοτιάς και αυτός ο νοτιάς δεν αποκλείεται να φτάσει πρόσκαιρα τα 8 με 9 ίσως και τα 10 μποφόρ. Βαδίζοντας προς την Κυριακή βλέπουμε ότι τα φαινόμενα εξασθενούν», σημείωσε ο Σάκης Αρναούτογλου.