Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 18:00 στα Προπύλαια και λίγο πριν τις 19:00 ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή.

Μέρος των διαδηλωτών κατευθύνθηκε στα Εξάρχεια προτού ολοκληρωθεί η πορεία, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, όπου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση μπροστά από το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου.

Επεισόδια στα Εξάρχεια

Αυτήν την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, ωστόσο στα Εξάρχεια, αυτή την ώρα, σημειώνονται μικροεπεισόδια. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, στις οδούς Στουρνάρη και Μπενάκη, ομάδες ατόμων πετούν κατά διαστήματα πέτρες εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, και έχουν βάλει φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Η Αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές έως αυτήν την ώρα.

Νωρίτερα, στις 12:00 το μεσημέρι, μαθητές και φοιτητές επίσης πραγματοποίησαν πορεία – με κεντρικό σύνθημα «το κίνημα θα πει την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» – από τα Προπύλαια προς τη Βουλή.