Με γοργούς ρυθμούς φαίνεται πώς εξελίσσεται η εκστρατεία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, καθώς περισσότεροι από 190.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για να κάνουν την τρίτη δόση, λίγες ώρες αφότου άνοιξε η πλατφόρμα, έπειτα από τη μείωση του διαστήματος της δεύτερης με την τρίτη δόση στους τρεις μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το απόγευμα της Παρασκευής έως και σήμερα το πρωί (10:00) έχουν κλειστεί 193.000 ραντεβού τρίτης δόσης και 8.300 πρώτης.

Μιλώντας στο OPEN, ο ΓΓ πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, εξήγησε ότι υπάρχει προτεραιότητα στα εμβόλια για όσους κλείνουν για την πρώτη δόση και στη συνέχεια ανοίγουν ραντεβού για όσους θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση.

Ενδεικτικά σημείωσε πως την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κρατηθεί 100.000 ραντεβού για 1η δόση. Μόλις καλύφθηκαν οι 40.000, άνοιξαν και οι υπόλοιπες 60.000 για την 3η δόση, οι οποίες καλύφθηκαν αμέσως.

Παράλληλα, ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε ότι «μέσα στη εβδομάδα θα υπάρξει και άλλη διαθεσιμότητα σε ραντεβού» λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που παρατηρήθηκε από τους πολίτες για να κλείσουν ένα ραντεβού.