Σε μεταμόσχευση καρδιάς υπεβλήθη στο πανεπιστημιακό μεταμοσχευτικό κέντρο της Πάντοβα, στην Ιταλία, ο μικρός Αλέξανδρος, ο οποίος είχε μεταφερθεί εκεί πριν από περίπου οκτώ ημέρες από την μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων και εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας.

Σύμφωνα με μέλη του οικογενειακού περιβάλλοντος του τετράχρονου Αλέξανδρου, η επέμβαση ήταν επιτυχής και τώρα το παιδί αναρρώνει. Όμως, θα παραμείνει στο νοσοκομείο για αρκετό ακόμη χρονικό διάστημα, αφού χρειάζεται στενή ιατρική παρακολούθηση.

Ο μικρός Αλέξανδρος είχε διακομιστεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας από νοσοκομείο των Ιωαννίνων, όπου είχε μεταφερθεί αρχικά, με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα.

Μάλιστα, για να μεταφερθεί στην Πάντοβα της Ιταλίας είχε στηθεί μια μεγάλη επιχείρηση, προκειμένου να γίνει με ασφάλεια η αεροδιακομιδή με κινητή ιατρική μονάδα του ΕΚΑΒ από το αεροδρόμιο του Αράξου. Την κινητή μονάδα είχε μεταφέρει στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος C 130, ενώ το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, που ήταν σε ετοιμότητα για την αεροδιακομιδή του Αλέξανδρου, μετέφερε από την Ιταλία στον ‘Αραξο γιατρούς από την Πάντοβα, προκειμένου να τοποθετήσουν στον Αλέξανδρο ειδικό μηχάνημα.

Δίπλα στον Αλέξανδρο βρίσκονται μέλη της οικογένειάς του και περιμένουν να πάνε όλα καλά, ώστε ο τετράχρονος να επιστρέψει υγιής στο σπίτι του στην Πρέβεζα.