Μία συγκινητική ανάρτηση έκανε ο αδερφός της της 38χρονης, Παρθένας (Πάττυς) Κουτμερίδου, η οποία έχασε τη ζωή της μετά από μάχη κόντρα στον κορονοϊό ενώ είχε μόλις γεννήσει.

Ο αδερφός της, Θεόδωρος Κουτμερίδης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, που είχε και ο ίδιος νοσήσει από κορονοϊό πριν από ένα χρόνο, στις 14 Νοεμβρίου έτρεξε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και αφιέρωσε το μετάλλιο του στην αδελφή του και στο μωρό της.

«Πριν από ένα χρόνο είχα νοσήσει με COVID και πνευμονία. Σήμερα έτρεξα τον αυθεντικό μαραθώνιο στην Αθήνα. Σχεδίαζα να τρέξω για την αείμνηστη μητέρα μου, Ελπίδα, η οποία πολέμησε με αξιοπρέπεια τον καρκίνο του μαστού και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών. Ζει με τους αγγέλους από το 2013. Αλλά η ζωή είναι τόσο απρόβλεπτη που κατέληξα να τρέχω σε αυτόν τον αγώνα για την αδερφή μου και το νεογέννητό της, που γεννήθηκε στην εντατική. Η αδερφή μου, η Πάττυ, παλεύει για τη ζωή της, τον πραγματικό μαραθώνιο. Έτσι, αυτό (το μετάλλιο) είναι για εκείνη, για το μωρό της και για τη μητέρα της – τρεις ξεχωριστές γυναίκες στη ζωή μου» είχε γράψει στην ανάρτησή του στο Twitter.

Παρθένα Κουτμερίδου: «Στεναχωρήθηκε όλη η πόλη» – Τι λέει η φίλη της οικογένειας για τον θάνατό της

«Ήξερα πως είναι ανεμβολίαστη, δεν το είχαμε συζητήσει ποτέ», εξομολογήθηκε το πρωί της Πέμπτης (2/12) στον ΣΚΑΪ, η φίλη της οικογένειας και ιατρός Νέλυ Ευθυμίου. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι, ενώ γνώριζε ότι είναι γιατρός, η άτυχη 38χρονη ποτέ δεν τη ρώτησε για τη γνώμη της για τα εμβόλια.

«Για την Πάττυ στεναχωρήθηκε όλη η πόλη, όλη η Ελλάδα, γιατί την αγαπούσαμε όλοι. Αγαπάμε όλη την οικογένεια Κουτμερίδου. Είναι πολύ αγαπητή οικογένεια στις Σέρρες και είναι κρίμα που έμεινε ανεμβολίαστη, είναι κρίμα που νόσησε. Ίσως η ίδια δεν μπορούσε να φανταστεί την κατάληξη που θα έχει η αρρώστια της»,  είπε η κ. Ευθυμίου.

Σύμφωνα με την ίδια, ανεμβολίαστος είναι και ο σύζυγος της Παρθένας Κουτμερίδου αλλά η υπόλοιπη οικογένειά της είναι εμβολιασμένη. Αναφορικά με τον γυναικολόγο που παρακολουθούσε την 38χρονη, η κ. Ευθυμίου ανέφερε ότι πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό επιστήμονα και υπέρμαχο των εμβολίων. 

«Όλοι οι γιατροί είμαστε υποχρεωμένοι να ωθούμε τους πελάτες μας στον εμβολιασμό. Αυτοί που δεν συνιστούν τον εμβολιασμό νομίζω ότι δεν έχουν περάσει έξω από πανεπιστήμιο, δεν θεωρούνται γιατροί, εγώ θεωρώ ότι πρέπει να τους πετάξουμε έξω οι ιατρικοί σύλλογοι, να επέμβουν για να τους στείλουν στα πειθαρχικά, γιατί χάνονται ζωές πραγματικά άδικα», ανέφερε χαρακτηριστικά.