«Δεν θα σταματήσουμε να ζητάμε τα Γλυπτά»

Η αντίδραση της Διεθνούς Ένωσης μετά το διπλό βρετανικό «όχι»


ΕΛΛΑΔΑ
10:19
30/03/2015
«Δεν θα σταματήσουμε να ζητάμε τα Γλυπτά»
loading

«Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από τη βρετανική απόφαση. Δείχνει πλήρη έλλειψη καλής θέλησης κι έλλειψη κατανόησης της αδικίας που προκύπτει από τη στάση τους», δηλώνει στα «Νέα» ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για τον Επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα, Ντέιβιντ Χιλ, στον απόηχο της διπλής βρετανικής άρνησης –τόσο δια του Βρετανικού Μουσείο όσο και του βρετανικού υπουργείου Πολιτισμού- στο αίτημα διαμεσολάβησης της UNESCO ώστε να ξεκινήσει διάλογος μεταξύ Ελλάδας-Βρετανίας σχετικά με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Η θέση τους, ωστόσο, «δεν μας εκπλήσσει», σημειώνει ο ίδιος και ξεκαθαρίζει: «Δεν θα σταματήσουμε. Δεν θα ησυχάσουμε έως ότου αποκατασταθεί το δίκαιο και τα Γλυπτά επιστραφούν στην Ελλάδα».

«Κατά τους προηγούμενους 18 μήνες έστειλα επιστολές σε σημαίνοντα μέλη της βρετανικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, και προς το Βρετανικό Μουσείο προτρέποντάς τους να συμφωνήσουν με τη διαμεσολαβητική πρόταση της UNESCO. Στις απαντητικές τους επιστολές τόσο η βρετανική κυβέρνηση όσο και το Μουσείο έγραφαν ότι θα απαντήσουν στην Ελλάδα εν ευθέτω χρόνω, υπενθυμίζοντας εκ παραλλήλου τους λόγους για τους οποίους η απάντησή τους θα ήταν αρνητική», αναφέρει.

Όπως σημειώνει ακόμη, «αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να κανονίσουμε μια συνάντηση με τον έλληνα υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη για να μας διευκρινίσει τις επιθυμίες της νέας ελληνικής κυβέρνησης και να διερευνήσουμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε στο μέλλον».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει