Όλοι μας ονειρευόμαστε να αποκτήσουμε κάποια στιγμή το δικό μας σπίτι. Να το διακοσμήσουμε όπως ακριβώς θέλουμε και να δημιουργήσουμε αγαπημένες αναμνήσεις. Είτε πρόκειται για ένα νιόπαντρο ζευγάρι που θέλει να στεγάσει τη καινούργια του οικογένεια, είτε για έναν νέο εργαζόμενο που δεν θέλει να δίνει τόσα χρήματα στο ενοίκιο, ένα σπίτι είναι η πιο σημαντική αγορά- επένδυση που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος στη ζωή του.

Ένα σπίτι μένει, αφού περνάει από γενιά σε γενιά, ενώ αποκτά αξία με το χρόνο, ακόμη και σε δύσκολες περιόδους. Για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι, ίσως τώρα να είναι η πιο κατάλληλη στιγμή! Τέσσερις είναι οι βασικοί λόγοι που συμβάλλουν σε αυτό. Πιο συγκεκριμένα:

  • Η άνοδος στις τιμές των κατοικιών τα τελευταία 3,5 χρόνια
  • Τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού για το άμεσο μέλλον
  • Οι ανοδικές τάσεις στην κατασκευαστική δραστηριότητα
  • Τα επιπλέον φορολογικά κίνητρα

Ας δούμε πιο αναλυτικά αυτές τις τέσσερις παραμέτρους.

Παρά το δύσκολο οικονομικό κλίμα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του COVID-19, τα πράγματα στην ελληνική αγορά κατοικίας παρουσιάζουν σταθερά ανοδική δυναμική, αφού παρατηρείται άνοδος κατά 19% στις τιμές των ακινήτων, τα τελευταία τριάμισι χρόνια. Ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2021 οι τιμές των κατοικιών σημείωσαν αύξηση κατά 4%. Τα πράγματα διαγράφονται ακόμη πιο θετικά για το μέλλον αφού η περαιτέρω άνοδος στις τιμές των ακινήτων εκτιμάται πιθανή, καθώς η ελληνική οικονομία ανακάμπτει.

Επιπλέον, τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων διατηρούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, γεγονός που συνεπάγεται χαμηλό κόστος δανεισμού για τα νοικοκυριά. Η μείωση της κατανάλωσης την περίοδο της πανδημίας σε συνάρτηση με την ενίσχυση της αποταμίευσης έχουν οδηγήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον στα ακίνητα και σε νέα αύξηση των τιμών τους.

Παράλληλα, η έως τώρα μειωμένη κατασκευαστική δραστηριότητα βρίσκεται σε ανοδική τροχιά και εκτιμάται ότι η ζήτηση για κατοικίες θα διατηρηθεί. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους αφού ο αριθμός των οικοδομικών αδειών για ανέγερση κατοικιών που εκδόθηκαν φέτος, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, ανήλθε σε 8.000, συν 46% ετησίως από το αντίστοιχο 4μηνο του 2020.

Τέλος, ισχυρά φορολογικά κίνητρα, όπως το πάγωμα του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις έως και 31/12/2022, η κατάργηση του φόρου γονικών παροχών-δωρεών ως €800.000 από την 01/10/2021 και η αναστολή ΦΠΑ στις νέες οικοδομές για άδειες που θα εκδοθούν ως το τέλος του 2022, ενισχύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον στην αγορά κατοικίας. 

Με ένα τέτοιο θετικό κλίμα να επικρατεί στην αγορά των ακινήτων, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να μπει κανείς στο δικό του σπίτι. Και ποιος είναι πιο κατάλληλος να βοηθήσει σε αυτό το εγχείρημα από την Εθνική Τράπεζα, την τράπεζα που, εδώ και 180 χρόνια, έχει βοηθήσει τους περισσότερους Έλληνες να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. 

Και σήμερα, με τις νέες Στεγαστικές Λύσεις, που προσφέρει, είναι έτοιμη να σε βοηθήσει για να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου και να αγοράσεις το δικό σου σπίτι.

Επισκεφθείτε τη σελίδα της Εθνικής Τράπεζας και βρείτε το στεγαστικό δάνειο που σας ταιριάζει με σταθερό/μικτό ή κυμαινόμενο επιτόκιο και ανταμοιβή των συνεπών δανειοληπτών. Ενημερωθείτε για τη διαδικασία λήψης στεγαστικού δανείου σε 6 απλά βήματα: ενημέρωση, αίτηση, προέγκριση, οριστική έγκριση, υπογραφή σύμβασης και εκταμίευση. Υπολογίστε το στεγαστικό δάνειο που σας ταιριάζει, εύκολα και γρήγορα, σε 3 απλά βήματα [ΑΕ1] 

Με μακρόχρονη παράδοση συνέπειας και αξιοπιστίας, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και με εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία, η Εθνική Τράπεζα προσφέρει λύσεις προσαρμοσμένες στις δικές σου ανάγκες: 

  • Ποσοστό χρηματοδότησης έως και 80% της εμπορικής αξίας του ακινήτου
  • Δυνατότητα επιλογής σταθερού επιτοκίου από 2,80% για 10, 15, 20, 25, 30 έτη 
  • Δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης (ολικής ή μερικής) χωρίς επιβαρύνσεις
  • Διάρκεια δανείου έως και 40 έτη για χαμηλότερη δόση
  • Ευελιξίες αποπληρωμής (αρχική περίοδος καταβολής μόνο τόκων για τα πρώτα 1 ή 2 έτη, παράλειψη καταβολής 1 δόσης ανά έτος, εάν το επιθυμείτε)
  • Ευέλικτες διαδικασίες /δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης μέσω Internet Banking
  • Επιπλέον χρηματοδότηση για τα πρώτα έξοδα εγκατάστασης με ευνοϊκούς όρους (Προσωπικό Δάνειο ΕΞΠΡΕΣ με μηδενικά έξοδα & έκπτωση στο επιτόκιο)

Επισκεφθείτε σήμερα ένα Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, ενημερωθείτε από τα εξειδικευμένα στελέχη για τα χαρακτηριστικά του δανείου που σας ταιριάζει και υποβάλετε την αίτησή σας