Δεν έχει προηγούμενο η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας με τους ασθενείς με κορονοϊό. Οι ασθενείς είναι τόσοι πολλοί, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το αδιαχώρητο και σε κάποιες περιπτώσεις αναγκάζονται να περιμένουν μέσα στα ασθενοφόρα.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Πολλά περιστατικά καταγράφονται ως βαριά, αφού δυστυχώς κάποιοι ασθενείς δεν αξιολογούν τη σοβαρότητα της κατάστασής τους και μπαίνουν στο ασθενοφόρο την ύστατη στιγμή όταν δυστυχώς είναι πολύ αργά να τους προσφερθεί οποιαδήποτε βοήθεια.

Χαρακτηριστικά, ένας 62χρονος Λαμιώτης κατέληξε το πρωί της Τετάρτης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όπου έφτασε με πολύ χαμηλό κορεσμό εξαιτίας της νόσου. Και αυτή δεν ήταν η μοναδική απώλεια, καθώς καταγράφηκε κι άλλος θάνατος ηλικιωμένης Λαμιώτισσας το προηγούμενο βράδυ, ενώ εξακολουθούν να νοσηλεύονται αρκετοί ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση.

Στην κλινική Covid οι θάλαμοι έχουν γεμίσει από 61 ασθενείς, ενώ πάντα 12 στα 12 κρεβάτια είναι γεμάτα στη ΜΕΘ Covid. Από αυτούς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 5ης ΥΠΕ οι 58 είναι ανεμβολίαστοι (49+9) και οι 15 εμβολιασμένοι (12+3).

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι άλλοι 13 συνάνθρωποί μας, από τον περασμένο Οκτώβριο, όλοι τους ανεμβολίαστοι – υποχρεώθηκαν να διακομιστούν σε άλλο νοσοκομείο προκειμένου να βρουν κρεβάτι σε Εντατική. Από αυτούς, δυστυχώς τέσσερις δεν τα κατάφεραν, με το όνομά τους να μπαίνει στη μακριά λίστα των θυμάτων της πανδημίας