Ένα οργανωμένο βαρομετρικό από την περιοχή της Ιταλίας θα επηρεάσει σήμερα την χώρα μας προκαλώντας αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το μεσημέρι περίπου από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται κυρίως μέσα στο Ιόνιο τα δυτικά και νότια παράλια της χώρας μας και καθώς το σύστημα θα μετατοπίζεται προς τα ανατολικά θα επηρεαστούν και τμήματα του Αιγαίου με έμφαση τα πιο ανατολικά.

Μέχρι και αύριο το μεσημέρι αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Θέλει μια προσοχή στα δυτικά. Εκεί περιμένουμε τα πιο έντονα φαινόμενα, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής. Από την άλλη η κακοκαιρία αυτή θα στρέψει τους ανέμους σε νοτιάδες και έτσι θα έχουμε μια μικρή αύξηση της θερμοκρασίας τουλάχιστον ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Προς την Πέμπτη ο καιρός θα βελτιωθεί για να μας τα ξαναχαλάσει προς το τέλος της εβδομάδας. «Αναμένουμε διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας από τα δυτικά στα ανατολικά, ένας πλέον καθαρά φθινοπωρινός καιρός μιας και έχει αρχίσει και καταρρέει αυτό το ατμοσφαιρικό βουνό προς τα βόρια Βαλκάνια. Ανοίγει πλέον ο δρόμος να κινηθούν αυτά τα κύματα κακοκαιρίας προς την περιοχή μας» εξηγεί ο Κλέρχος Μαρουσάκης σημειώνοντας παράλληλα ότι από την Πέμπτη θα έχουμε και πτώση της θερμοκρασίας λόγω των βοριάδων.

Δείτε αναλυτικά το βίντεο με τον καιρό τα επόμενα 24ωρα: