Με τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν που βρίσκεται στη χώρα μας συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής (19/11) η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, στη γαλλική πρεσβεία.

Ο κ. Λε Ντριάν, επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα μας για πρώτη φορά ως υπουργός Εξωτερικών. Κατά τη συνάντηση, που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, ο Γάλλος υπουργός εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Ελλάδα και εκδήλωσε ενδιαφέρον για τις δράσεις της Επιτροπής και την ανταπόκριση του κόσμου. Σημειώνεται ότι ο Γάλλος ΥΠΕΞ ήταν μεταξύ των διεθνών προσωπικοτήτων που θα συμμετείχαν στην εμβληματική δράση της Επιτροπής, Forum «Η Ελλάδα το 2040», κάτι που δεν κατέστη δυνατόν λόγω του βεβαρημένου προγράμματός του.

Η πρόεδρος της «Ελλάδα 2021» παρουσίασε τις βασικές κατευθύνσεις και τα αποτελέσματα του έργου της Επιτροπής. Το ενδιαφέρον του Γάλλου ΥΠΕΞ εστιάστηκε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στον αναπτυξιακό χαρακτήρα πολλών δράσεων οι οποίες περιλήφθηκαν στο επίσημο πρόγραμμα και οι οποίες, όπως τον ενημέρωσε η κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, υλοποιήθηκαν με επιτυχία. Η πρόεδρος τη Επιτροπής επεσήμανε ότι πολλές και σημαντικές επετειακές δράσεις είναι προσανατολισμένες στη νεολαία, τη διαδραστικότητα και τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Αναφέρθηκε, επίσης, στη δυναμική συμμετοχή της ελληνικής ομογένειας στον εορτασμό του επετειακού έτους.

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ

Επιπλέον, ενημέρωσε τον Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, για το υπό σύσταση Ινστιτούτο Τεχνητής Νοημοσύνης, Επιστήμης Δεδομένων και Αλγορίθμων, το οποίο θα συμβάλει στο θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί από την πολιτεία για την ανάσχεση του brain drain και τον επαναπατρισμό Ελλήνων νέων επιστημόνων που δραστηριοποιούνται εκτός Ελλάδας.

Η πρόεδρος της Επιτροπής προσέφερε στον κ. Λε Ντριάν τη σειρά των συλλεκτικών νομισμάτων που αναπαριστά τις διαδοχικές εδαφικές επεκτάσεις του ελληνικού κράτους, η οποία αποτελεί μέρος του νομισματικού προγράμματος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».