Δύο συγκεντρώσεις υπέρ και κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκαν σήμερα.

Μαζί με τις οικογένειες τους και παρά την πρωινή χιονόπτωση, οι εργαζόμενοι στην επένδυση συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση Χοντρό Δέντρο και ανά διαστήματα έκλειναν συμβολικά τον δρόμο και τον άνοιγαν πάλι, καθώς «δεν είναι στις προθέσεις τους να ταλαιπωρήσουν τους οδηγούς αυτοκινήτων που κινούνται στην περιοχή», όπως ανέφεραν.

Οι περίπου 2.000 εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και ο πρόεδρος του σωματείου εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων «Αγία Βαρβάρα» κατηγόρησε για «εμπαιγμό» εις βάρος τους τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη.

Πρόσθεσε πως οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία διεκδικούν τη συνέχιση της εργασίας τους και προετοιμάζουν μαζική κάθοδο και διαμαρτυρίες στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα, στη διασταύρωση της Μεγάλης Παναγιάς συγκεντρώθηκαν πολίτες από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού.

«Το χιόνι και το κρύο δεν μας πτοούν. Διαδηλώνουμε και ζητάμε να σταματήσει τώρα η καταστροφή που προκαλεί η επένδυση στις Σκουριές και να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιστών», επισήμανε ο Σωτήρης Τσόκας, από την Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης.

«Δεν έχουμε τίποτε με τους ανθρώπους που εργάζονται στην επένδυση, αλλά είμαστε αντίθετοι με την καταστροφή που προκαλεί η επένδυση», τόνισε ο κ. Τσιόκας.

(Φωτογραφία αρχείου)