Απροσπέλαστο θα είναι ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, εξαιτίας της επίσημης επίσκεψης του Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Φραγκίσκου, ο οποίος θα έχει ένα ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα με συνεχείς συναντήσεις πέριξ της πλατείας Συντάγματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Ποντίφικας αρχικά με το που φτάσει αεροπορικώς από τη Λευκωσία στην Αθήνα, θα μεταβεί κατευθείαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα του έχει ετοιμάσει τελετή υποδοχής η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την οποία θα έχει και την πρώτη συνάντηση. Ακολούθως θα πεταχτεί απέναντι στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να δει τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και να κουβεντιάσουν για μια σειρά ζητήματα συμπεριλαμβανομένου και του μεταναστευτικού.

Έπειτα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γυρίσει και πάλι στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένω αυτή τη φορά να έχει επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους, διπλωμάτες και μέλη της κοινωνίας των πολιτών. Εν συνεχεία θα μεταβεί στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για εθιμοτυπική συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Μάλιστα οι δύο άνδρες θα βρεθούν εις διπλούν. Και αυτό γιατί το Σάββατο ο Πάπας θα πάει στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου και την Κυριακή ο κ. Ιερώνυμος θα μεταβεί στην πρεσβεία του Βατικανού στο Ψυχικό που θα τον περιμένει ο κ. Φραγκίσκος. Στην πρεσβευτική κατοικία αναμένεται να βρεθεί επίσης για επίσκεψη και ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Ταξίδι-αστραπή στη Λέσβο

Ο Επίσκοπος Ρώμης αναμένεται επίσης να μεταβεί στον καθεδρικό ναό του αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη στην οδό Πανεπιστημίου όπου θα έχει συνάντηση με καθολικούς ιερείς κι άλλα σημαίνοντα πρόσωπα της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος. Συν τοις άλλοις θα επισκεφθεί τους μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλίνων στο Μαρούσι και θα τελέσει θεία λειτουργία για τους ομόδοξους πιστούς της πρωτεύουσας, στη μεγάλη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τηρώντας εννοείται όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας κατά της Covid – 19 για όσους δώσουν το παρών. Η αμφιθεατρική αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου, είναι χωρητικότητας 1.960 θέσεων (αλλά θα βρίσκονται αρκετά λιγότεροι λόγω της πανδημίας) και κυρίως, διαθέτει μόνιμα στη σκηνή ένα τεράστιο εκκλησιαστικό όργανο.

Την Κυριακή ο κ.Φραγκίσκος θα πραγματοποιήσει και ταξίδι – αστραπή στη Λέσβο και ειδικότερα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Καρά Τεπέ, όπως είχε πράξει και κατά τη διάρκεια του τελευταίου ταξιδιού του στη χώρα μας.