Στα όρια η στάθμη του νερού της Κερκίνης

Σε συναγερμό οι Αρχές


ΕΛΛΑΔΑ
17:58
16/03/2015
Στα όρια η στάθμη του νερού της Κερκίνης
loading

Στα 35,8 μέτρα, με τελικό όριο αντοχής τα 36 - 36,2 μέτρα βρίσκεται η στάθμη του νερού της Κερκίνης παρά το σταδιακό άνοιγμα θυρών του φράγματος, προκειμένου να εκτονωθεί ο όγκος του νερού της λίμνης.

«Παρά τις προσπάθειες που γίνονται η στάθμη της λίμνης κατέβηκε μόνο ένα εκατοστό» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, επισημαίνοντας ότι «προκειμένου να προστατευτεί η περιοχή θα αυξηθεί το άνοιγμα των θυροφραγμάτων».

Στο μεταξύ αυτοψία στο σημείο όπου έχει διαπιστωθεί ρήγμα στο ανάχωμα του Πεθελινού, του δήμου Εμμανουήλ Παππά, πραγματοποίησαν σήμερα, τεχνικοί δύο μεγάλων τεχνικών εταιριών με τις οποίες ήρθε σε επαφή ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, προκειμένου να γίνει άμεσα η ανάθεση του έργου, για την επισκευή του αναχώματος. «Η κατάσταση στην περιοχή είναι πλήρως ελεγχόμενη, με τα κλιμάκια των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων, Αγροτικής Οικονομίας και Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών να εξακολουθούν να βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές και να ελέγχουν απολύτως την εξέλιξη των φαινομένων» δήλωσε ο κ. Μωυσιάδης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει