Ο θάνατος της 38χρονης ανεμβολίαστης εγκύου στη Θεσσαλονίκη, που κόλλησε κορονοϊό, έχει προκαλέσει θλίψη. Η μητέρα της κατήγγειλε ότι το παιδί της πέθανε καθώς η γυναικολόγος της ήταν εκείνη που της έλεγε να μην εμβολιαστεί. Ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας Ηρακλής Τσανικίδης μίλησε στο Mega και είπε ότι ο σύζυγος της 38χρονης υποστηρίζει τελείως αντίθετα πράγματα από τη μητέρα της.

«Ακούσαμε ότι έκανε κάποια δήλωση η μητέρα της 38χρονης. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με την οικογένεια. Αν δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο δεν μπορεί να ξεκινήσει έλεγχος. Μίλησα, τελικά με το σύζυγο της θανούσας που μου είπε ακριβώς τα αντίθετα από όσα λέει η μητέρα της 38χρονης. Ότι η γυναικολόγος της είχε πει ότι έπρεπε να το κάνει το εμβόλιο, και ότι όλη η οικογένεια δεν είχε εμβολιαστεί, αλλά υπήρχε άρνηση από τη μεριά της οικογένειας. Να μιλήσω με τη γυναικολόγο να πω τι; Ότι ακούστηκε αυτό από τη μητέρα του θύματος; Μπορεί να με κατηγορήσει η συνάδελφος ότι τη συκοφαντούμε. Σε όποια καταγγελία έχουμε μιλάμε με τον συνάδελφο», είπε στο Mega.

«Όπως κατάλαβα δεν είχε εμβολιαστεί κανείς στην οικογένεια, αυτό κατάλαβα όταν μίλησα με το σύζυγο. Στην πόλη τη δική μας το 97% των γιατρών είναι εμβολιασμένοι. Μπορεί να έχουμε χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού ως περιοχή, αλλά ως γιατροί εμείς δώσαμε μεγάλο αγώνα για να πείσουμε τους συναδέλφους μας. Η μητέρα της 38χρονης πρέπει να κάνει επίσημα την καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο», συνέχισε.