Την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη εξέφρασε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, Παντελής Τσακίρης, ο οποίος, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, έπεσε θύμα εκβιασμού.

Σκοπός των δραστών φέρεται να ήταν η δημοσιοποίηση ενός βίντεο με προσωπικές στιγμές του κ. Τσακίρη, στην περίπτωση που εκείνος δε τους κατέβαλε ποσό 40.000 ευρώ.

«Αισθάνομαι ότι κάποιοι προσπαθούν να εισβάλλουν βίαια στην ιδιωτική και προσωπική μου ζωή και αυτό είναι το πιο κατακριτέο απ’ όλα», δήλωσε σήμερα ο κ. Τσακίρης από τα γραφεία του δικηγόρου του, Παρασκευά Σπυράτου και ευχαρίστησε την Αστυνομία για τον επαγγελματισμό τον οποίο επέδειξε και για τη σύλληψη τριών ατόμων για την υπόθεση.

«Ως δήμαρχος Ωραιοκάστρου είναι υποχρεωμένος να επανέλθω στα καθήκοντα μου, διότι έχω αναλάβει μια ευθύνη απέναντι στους δημότες μου», τόνισε ο κ. Τσακίρης και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά του για τις δυσκολίες με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι δεν φοβήθηκε από τον εκβιασμό για αυτό και πήγε από την πρώτη στιγμή στην Αστυνομία. Επισήμανε ότι οποιοσδήποτε μπορεί θεσμικά να ελέγξει το έργο του στον δήμο, και πρόσθεσε «τέτοιοι άνθρωποι του υπόκοσμου όμως το να έρχονται να με εκβιάζουν και να θέλουν να με ελέγξουν, εγώ δεν το ανέχομαι».

Αιχμές για τους ηθικούς αυτουργούς

Σε ό,τι αφορά τους ηθικούς αυτουργούς, υπογράμμισε ότι «όλοι έχουνε βγάλει τα συμπεράσματα τους».

«Εγώ δεν θέλω να πιστέψω αυτά τα πράγματα. Μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι οι πολιτικοί μου αντίπαλοι μπαίνουνε σε αυτό εδώ το παιχνίδι εν προκειμένω μετέρχονται τέτοιων σκοπών και μεθόδων προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους», πρόσθεσε

Ο ίδιος ανέφερε, επίσης, πως τον παρακολουθούσαν για άγνωστο χρονικό διάστημα και την προηγούμενη εβδομάδα η πόρτα του διαμερίσματος του βρέθηκε ανοιχτή, ενώ είχε διανυκτερεύσει στο πατρικό του σπίτι.

Τόνισε, μάλιστα, πως είχε δει τα άτομα που συνελήφθησαν για την υπόθεση να τον φωτογραφίζουν.

Φωτογραφία: grtimes.gr