Η νίκη για τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο ήταν απαραίτητη για να μην πάει στράφι αυτή επί του ΠΑΟΚ την περασμένη εβδομάδα και η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πέτυχε αυτό που ήθελε. Οχι χωρίς να… ιδρώσει όμως, αφού στο γρήγορο γκολ του Τικίνιο ο Παναιτωλικός είχε, επίσης, γρήγορη απάντηση με τον Βέργο και στη συνέχεια έβαλε δύσκολα στους Πειραιώτες, οι οποίοι τελικά επικράτησαν με το πέναλτι του Ελ Αραμπί. Έτσι, οι ερυθρόλευκοι παραμένουν στην 1η θέση της βαθμολογίας και θα δουν… χαλαροί το ΑΕΚ – Άρης την Κυριακή.

Οι δύο ομάδες είχαν από τα πρώτα λεπτά τελικές προσπάθειες, δείχνοντας διάθεση να ψάξουν το γρήγορο γκολ. Και τελικά το πέτυχαν και οι δύο… Η αρχή έγινε στο 13′, όταν ο Λόπες εκτέλεσε κόρνερ και ο Τικίνιο με κεφαλιά έκανε το 0-1 για τους ερυθρόλευκους. Ακριβώς το ξεκίνημα που ήθελε ο Πέδρο Μαρτίνς δηλαδή.

Και η αντίδραση των γηπεδούχων, όμως, ήταν ακριβώς αυτή που ήθελε ο Γιάννης Αναστασίου, αφού στο 19′ ο Ντουάρτε βρήκε με ωραία μπαλιά τον Βέργο και αυτός, με πολύ όμορφη κίνηση, απέφυγε τον Παπασταθόπουλο και νίκησε τον Βατσλίκ, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Εξέλιξη που προκάλεσε και λίγα νεύρα στους Πειραιώτες, οι οποίοι δεν ήταν καλοί στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου και δεν κατάφεραν να απειλήσουν πραγματικά, με τις δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Η λύση ήρθε από την άσπρη βούλα

Βλέποντας τα πράγματα να μην πάνε καλά, ο Μαρτίνς έκανε τρεις αλλαγές μαζεμένες στο 54′ και στο 61′ ο Βαλμπουενά, ένας από αυτούς που μπήκε, σέντραρε για τον Μασούρα, την κεφαλιά του οποίου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μελίσσας. Τα λεπτά περνούσαν και ο Ολυμπιακός πίεζε για το δεύτερο γκολ, το οποίο τελικά ήρθε από το σημείο του πέναλτι.

Συγκεκριμένα, στο 66′ ο διαιτητής πήγε στο VAR για να δει τη φάση σε μια διεκδίκηση των Μελίσσα – Βαλμπουενά και υπέδειξε πέναλτι υπέρ των ερυθρόλευκων, με τον Ελ Αραμπί να εκτελεί στο 70′ και να κάνει το 1-2.

Σκορ που έμεινε ως το τέλος, με τον Ολυμπιακό να παραμένει έτσι στην κορυφή ό,τι κι αν κάνει η ΑΕΚ κόντρα στον Άρη την Κυριακή.

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Λούι, Μαλής, Κορνέλιους, Αντούνιες, Μπακαδήμας (84′ Καρέλης), Ντουάρτε, Φλόρες, Τσιγγάρας, Μόρσεϊ (76′ Αποστολάκης), Βέργος.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά (54′ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (54′ Βαλμπουενά), Α. Καμαρά, Μασούρας, Ρόνι Λόπες (54′ Ελ Αραμπί), Τικίνιο (82′ Κούντε).