Μια περιπέτεια έζησε ένα δίχρονο παιδί από τη Λήμνο, το οποίο κατάπιε ένα μανταλάκι και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, Τελικά οι γιατροί κατάφεραν να βγάλουν το ξένο σώμα από το στομάχι του χωρίς χειρουργική επέμβαση, αλλά με τη βοήθεια ενός ενδοσκοπίου τελευταίας γενιάς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε η ΕΡΤ3, το παιδί κατάπιε το μανταλάκι στο σπίτι του και αμέσως σήμανε συναγερμός. Το αγοράκι μεταφέρθηκε με Super Puma από τη Λήμνο στη Θεσσαλονίκη, όπου το ανέλαβαν οι παιδίατροι.

«Όταν το παιδί έφτασε εδώ αμέσως κινητοποιηθήκαμε, ενημερώσαμε τους αναισθησιολόγους, είχαμε έτοιμο το χειρουργικό κρεβάτι. Το παιδί έπρεπε είναι νηστικό 6 με 8 ώρες και προβήκαμε στην αφαίρεση ενδοσκοπικά του ξένου σώματος», δήλωσε ο Ιωάννης Ξηνίας, αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας.

Το παιδί επέστρεψε στην πατρίδα του τη Λήμνο και βρίσκεται πλέον στην αγκαλιά των γονιών του.

Οι γιατροί κατάφεραν να βγάλουν το ξένο σώμα από το στομάχι του παιδιού χωρίς χειρουργική επέμβαση αλλά με τη βοήθεια ενός ενδοσκοπίου τελευταίας γενιάς.#ΕΡΤ3 #παιδάκι #μανταλάκι

Posted by ΕΡΤ3 on Tuesday, October 19, 2021