Τη λήξη των κινητοποιήσεων στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης αποφάσισε η δημοτική αρχή Λαγκαδά, ύστερα από επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη.

Το δημοτικό συμβούλιο Λαγκαδά συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι και στη συνεδρίαση επενέβη, τηλεφωνικά, ο κ. Τσιρώνης, ο οποίος δεσμεύτηκε για μια σειρά από ενέργειες όσον αφορά τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης.

Ανέφερε, επίσης, ότι θα επιδιώξει, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, μια ευρεία συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην Αθήνα, παρουσία και του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση, ώστε να τεθούν χρονοδιαγράμματα για την εξέλιξη των έργων στον ΧΥΤΑ.

Μετά την επικοινωνία με τον κ. Τσιρώνη, αλλά και την εισαγγελική παρέμβαση να προσέρχονται χωρίς εμπόδια τα απορριμματοφόρα στον χώρο της Μαυροράχης, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τη λήξη της κατάληψης, που ήταν προγραμματισμένη έως και αύριο.

“Μετά την παρέμβαση του κ. Τσιρώνη και τη δέσμευσή του ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Αθήνα, καλυφθήκαμε προς το παρόν. Θα περιμένουμε την εξέλιξη της υπόθεσης και μετά τη σύσκεψη θα επανεξετάσουμε τη στάση μας” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Καραγιάννης.