Σχεδόν 24 ώρες αργότερα ξεκίνησε η απομάκρυνση του λεωφορείου που βυθίστηκε χθες, Πέμπτη στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, ενώ η κακοκαιρία «Μπάλλος» σφυροκοπούσε την Αττική.

Το ειδικό όχημα για την μεταφορά του λεωφορείου έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής στο σημείο, καθώς περίμεναν να πέσει η στάθμη του νερού ενώ έγινε και κάποια άντληση υδάτων. Το Newsbeast βρέθηκε στη λεωφόρο Ποσειδώνος, όπου είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα η διαδικασία της απομάκρυνσης του λεωφορείου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Η εικόνα των επιβατών που σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα προκειμένου να φτάσουν σώοι σε σημείο που δεν ήταν πλημμυρισμένο, έκαναν χθες τον γύρο του κόσμου.

Υπενθυμίζεται ότι το λεωφορείο, που εκτελεί τη διαδρομή Πειραιάς – Βούλα, καλύφθηκε σχεδόν ολόκληρο από το νερό.

Εισαγγελική έρευνα για το «βυθισμένο» λεωφορείο στην Ποσειδώνος

Την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσαν οι εικόνες με τους επιβάτες του βυθισμένου λεωφορείου.

Η εισαγγελική λειτουργός έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του πλημμυρικού φαινομένου που οδήγησε τους επιβάτες να αναζητήσουν ασφαλές σημείο. 

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα ληφθούν καταθέσεις για να διαπιστωθεί εάν είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα και εάν είχαν γίνει τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα από όλους τους αρμόδιους φορείς. 

Βίντεο – Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος