Σύσκεψη υπό τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να οριστεί το πλαίσιο για τον Δακτύλιο. Το μέτρο θα εφαρμοστεί στις 25 Οκτωβρίου, όπως είχε κάνει γνωστό ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα οχήματα που θα μπορούν ελεύθερα να μπαίνουν στον Δακτύλιο θα είναι τα ηλεκτρικά, τα υβριδικά, εκείνα που κινούνται με φυσικό αέριο, αλλά και τα Euro 6.

Οι επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Μεταφορών αναμένονται εντός της ημέρας.

Δακτύλιος

Τα όρια του Δακτυλίου

Σημειώνεται πως τα όρια του Δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

  • Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας.
  • Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του μικρού δακτυλίου το μέτρο δεν ισχύει
  • Στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από τον μικρό δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, καθώς και των Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά – ζυγά).