Σαρωτικό ήταν το χθεσινό πέρασμα της κακοκαιρίας Μπάλλος από την Αττική, όπου οι ισχυρές καταιγίδες και η πολλή βροχή πλημμύρισαν δρόμους με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία ακόμα και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, αλλά και να φουσκώσει επικίνδυνα ο Κηφισός οδηγώντας σε έκτακτα μέτρα όπως ήταν η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας στη λεωφόρο.

Σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, το πέρασμα της κακοκαιρίας είχε αφήσει τα σημάδια του μέχρι το πρωί της Παρασκευής (15/10) με χαρακτηριστικές περιπτώσεις τον Κολωνό, όπου η οδός Αντιγόνης συνέχιζε να θυμίζει λίμνη, αλλά και το Περιστέρι, με ένα τεράστιο πεύκο να έχει πέσει στη μέση του δρόμου.

Ο Κολωνός ήταν μια από τις περιοχές που είχαν μεγάλο πρόβλημα χθες Πέμπτη, καθώς η οδός Αντιγόνης βούλιαξε, με το νερό να φτάνει σε μεγάλο ύψος ήδη από το βράδυ.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στον Κολωνό

Ο δρόμος συνέχισε να είναι πλημμυρισμένος και το πρωί της Παρασκευής, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες αποκατάστασης οι οποίες ενδεχομένως θα κρατήσουν αρκετές ώρες.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στον Κολωνό
Πλημμυρισμένοι δρόμοι στον Κολωνό

Πτώση δέντρου στο Περιστέρι

Ένα μεγάλο πεύκο έπεσε από την ισχυρή βροχόπτωση σε δρόμο στο Περιστέρι, κόβωντας τον δρόμο στα δύο. Η πτώση σημειώθηκε στην οδό Τραπεζούντος 7 με το δέντρο να απομακρύνεται από συνεργείο του δήμου.

Σημειώνεται ότι το Περιστέρι ήταν μια από τις τρεις περιοχές όπου σύμφωνα με το meteo, καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης. Συγκεκριμένα στον σταθμό Περιστερίου καταγράφηκαν 139 χιλιοστά βροχής την Πέμπτη.

Κάτω από τα νερά ακόμα το λεωφορείο

Κρυμμένο κάτω από τα νερά βρίσκεται ακόμα το λεωφορείο που «βούλιαξε» την Πέμπτη στον πλημμυρισμένο δρόμο κάτω από τη γέφυρα στην παλαιά λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το λεωφορείο εγκλωβίστηκε χθες, με τους επιβάτες να βγαίνουν από το όχημα φτιάχνοντας αλυσίδα και βουτώντας μέχρι το νερό στο γόνατο μέχρι να φτάσουν σε ασφαλές σημείο.

Στο σημείο παραμένουν πλημμυρισμένες και οι διπλανές ανισόπεδες διαβάσεις οι οποίες δεν έχουν παραδοθεί ακόμα. Από εκεί θα περνάει το τραμ.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος