Στο «μάτι» της κακοκαιρίας «Μπάλλος» βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης (14/10) η Αττική καθώς σημειώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με τα προβλήματα να είναι μεγάλα αφού οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας που πλημμύρισε και οι μαθητές αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν πατώντας πάνω στα θρανία.

Σύμφωνα με το meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έχουν καταγραφεί σε Πατήσια, Περιστέρι και Αμπελόκηπους όπου σε διάστημα περίπου 7 ωρών έχουν πέσει 120, 120 και 108 χιλιοστά βροχής αντίστοιχα.

Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η κατανομή του αθροιστικού υετού στο νομό Αττικής έως από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το μεσημέρι της Πέμπτης 14/10 και σημειώνονται οι περιοχές όπου καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Δείτε τον παρακάτω χάρτη:

Ύψος βροχής στην Αττική

Ισχυρές βροχές στην Αττική μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην Αττική έως το μεσημέρι της Παρασκευής 15/10 ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Λόγω της κακοκαιρίας αύριο θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αττική με απόφαση της Περιφέρειας. Το κλείσιμο των σχολείων αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.