Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται σε όλο το Λεκανοπέδιο λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» που πλήττει τη χώρα σήμερα, Πέμπτη (14/11). Πλημμυρισμένοι δρόμοι και σπίτια, άνθρωποι εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους, κυκλοφοριακό κομφούζιο, «έμφραγμα» στις συγκοινωνίες είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν τη σημερινή εικόνα στην Αττική.

Κακοκαιρία Μπάλλος: «Έσπασαν» τα τηλέφωνα στην Πυροσβεστική

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Κέντρο της Πυροσβεστικής έχει λάβει μέχρι στιγμής 251 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια σε όλο το λεκανοπέδιο, 8 για κοπές δέντρων και 9 για απομάκρυνση ατόμων που είχαν παγιδευτεί μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Οι παροχές για βοήθεια ήταν σε Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Μοσχάτο, Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

Τι γίνεται σε Τραμ και ΗΣΑΠ

Τραμ

Την ίδια ώρα, τα προβλήματα στην κυκλοφορία του Τραμ συνεχίζονται, ενώ σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, διεξάγονται τα εξής δρομολόγια:

  • Πικροδάφνη – Κασομούλη
  • Τροκαντερό – Κασομούλη
  • Τροκαντερό – Πικροδάφνη

Παράλληλα, στον ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό), η κυκλοφορία εξακολουθεί να διεξάγεται μεταξύ των σταθμών «Ταύρος – Πειραιάς» και «Ομόνοια – Κηφισιά» λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Σε ποιες περιοχές καταγράφηκαν διακοπές ρεύματος

Ανάμεσα στα προβλήματα από την κακοκαιρία, σημειώθηκαν και διακοπές ηλεκτροδότησης το μεσημέρι της Πέμπτης στην Καλλιθέα, τον Κεραμεικό και την περιοχή του Ρέντη.

Νωρίτερα σημειώθηκε βλάβη σε υποσταθμό στο Παγκράτι, που προκάλεσε διακοπή σε ένα τμήμα της περιοχής, η οποία ωστόσο έχει αποκατασταθεί.