Ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη, Γιώργου Κούτρα, μετά από έγγραφη καταγγελία εργαζομένων στο νοσοκομείο για σεξιστική συμπεριφορά

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς καταφέρεται εναντίον του κ. Κούτρα η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης Δάφνη Κατσίμπα, η οποία είναι εργαζόμενη του νοσοκομείου και αποδέκτης, όπως λέει στο MEGA, της υποτιμητικής συμπεριφοράς του.

«Τη βίωσα και εγώ τη συμπεριφορά είμαι μάρτυρας αυτής της συμπεριφοράς. Η ΕΝΙΘ δεν έβγαλε τυχαία αυτές τις καταγγελίες και η ομοσπονδία. Είναι τεκμηριωμένες. Για εκδίκηση λοιπόν έκανε πειθαρχική δίωξη στην πρόεδρο της ΕΝΙΘ που δεν ήταν στην εφημερία της επειδή πέθανε ο πατέρας της».

Ο ίδιος πάντως δίνει μία διαφορετική εκδοχή, διατείνοντας ότι παραιτήθηκε μόνος του καθώς η συνεργασία του το τελευταίο διάστημα ήταν ιδιαιτέρως κακή τόσο με τον διοικητή της ΥΠΕ όσο και με τους αναπληρωτές του.

«Παρατηρήθηκαν δυσλειτουργίες και αναγκαστικά να ξαναυποβάλω παραίτηση την οποία είχα υποβάλει και στις 16 Αυγούστου».

Σύμφωνα με τον κ. Κούτρα ενόχλησε… η προκαταρτική εξέταση που διέταξε σχετικά με την καταψήφιση πρότασης για αντιδραστήρια PCR που άφησαν το νοσοκομείο χωρίς αντιδραστήρια εν μέσω πανδημίας αλλά και την ανεύρεση 10.000 μασκών στις αποθήκες, μάσκες που δεν ήταν δηλωμένες πουθενά.

Ο πρώην διοικητής χαρακτηρίζει «εκδικητική συμπεριφορά» τις καταγγελίες περί σεξισμού και λεκτικής βίας.

«Υπάρχει μια καταγγελία 4 γυναικών για σεξισμό και υποτιμητικό λόγο. Θα χρησιμοποιήσω κάθε ένδικο μέσο για να χρησιμοποιήσω εμένα και την οικογένειά μου. Είμαι πολιτικό ον και έχω άποψη σταθερή στο κόμμα που υπηρετώ εδώ και 47 χρόνια».

Η συμπεριφορά του και οι ενέργειές του διέλυσαν το νοσοκομείο υποστηρίζει η πρόεδρος της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης.

«Το νοσοκομείο μας δε λειτουργεί εξαιτίας του κυρίου αυτού».

Ο φάκελος βρίσκεται στον εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.